Rékasi Károly megsegítésére adott koncertet a Republic együttes, de a színész csak fájdalomcsillapítóval tudta meghallgatni barátai előadását.

"A Republic nem ad csak egy félórás koncertet, odateszi magát, sokáig zenélt. Egy idő után elfáradtam, de csak fizikailag. Amikor beállt a lábam, Gerdát megkértem, hogy hozzon oda nekem egy széket, hogy ülve, fájdalomcsillapítóval tudjam tovább nézni a takarásból a fiúkat" – mesélte Rékasi a Blikknek, aki maga is fellépett, a Csak a szívemen át című slágert énekelte el.

Pikali Gerda és Rékasi KárolyForrás: Facebook/ Rékasi Károly

Rékasi tudja, hogy betegsége a kapcsolatát is megváltoztatta, de párjával, Pikali Gerda színésznővel próbálnak bizakodóak maradni:
"Nehéz időszak ez kettőnknek, de Gerda kitart mellettem. Olykor kétségbeesetten kutakodunk a régi jó emlékek között, hogy működni tudjon tovább. Szerencsére még mindig találunk olyan pillanatokat a közös életünkből, amelyek feltöltenek."

Legutóbbi műtétjéről így nyilatkozott a színész:
"Kicserélték a sínt a lábamban egy rövidebbre, korábban a csípőmtől a térdemig ért a fém a combcsontom mentén, amit 13 csavar rögzített. Most kisebbet kaptam, ami már javulást feltételez."

A színész egyébként a Republic koncertjén befolyt összegről lemondott, és felajánlotta azt a Baleseti Intézet szeptikus osztályának.