Bár a legtöbben azt állítjuk, hogy amíg egy nő náthásan is elvégzi a teendőit, a férfi pedig "bele akar halni" egy kis orrfolyásba, a kutatások szerint ez nem így van. Állítják: a nőket jobban megviseli a nátha és a tüneteik is tovább tartanak. 

Elképzelhető, hogy rosszabb hatással van a nátha és az influenza a nőkre, mint férfiakra – derül ki egy friss felmérésből, amely azt vizsgálta, ki hogyan éli meg saját tüneteit. A kutatásból kiderült, hogy a nők körében gyakoribb ilyenkor az fáradtság, illetve izomfájdalmak is gyakrabban jelentkeznek. A nők nem csak fáradékonyabbak nátha és influenza esetén, de a tünetek általában tovább is tartanak: legalábbis a résztvevők önbevallása alapján.

Forrás: Dreamstime

Kiderült, hogy szinte minden tünet rosszabb hatással van a nőkre, mint a férfiakra: a köhögés, az orrfolyás, fejfájás, a hidegrázás, a tüsszentés, a mellkasi fájdalom, a légzőszervrendszeri problémák mind hosszabb ideig tartanak esetükben, és bevallásuk alapján kellemetlenebb is mindez. Egyértelművé vált azonban, hogy a különböző vírusok a férfiakat és a nőket nagyjából azonos arányban támadják meg.