Halálos vírusokról szóló filmek, amelyek után biztosan rászoksz a kézmosásra

Fertőzés (film) film Legenda vagyok mozi pusztítás Hétköznapi pár Z világháború vírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyorsan terjedő vírusok, világméretű járványok, megőrült emberek, pánik és félelem – nem egy filmest ihletett már meg a halált okozó szupervírus fikciója, amelynek hála számos izgalmas filmalkotás közül válogathat a borzongásra és rettegésre vágyó néző. Most összegyűjtöttük a kategória legjobbjait.

Vírus (1995)

A történet középpontjában egy olyan halálos vírus áll, amely végzett szinte egy teljes afrikai falu lakosságával, amely veszélyesebb, mint a pestis, és gyorsabban fertőz, mint a nátha. A film főszereplőjét alakító Dustin Hoffman Daniels ezredes bőrébe bújva kapja a nehéz feladatot, amely szerint meg kell találnia az ellenszert – és eközben derül fény az amerikai hadsereg szörnyű tervére.

Fertőzés (2011)

Egy amerikai nő rosszul lesz, majd két nap múlva meghal az után, hogy hazatér az Egyesült Államokba Hongkongból. Az orvosok értetlenül állnak az eset előtt, miközben egyre több emberen jelentkeznek a halált okozó vírus tünetei. Nem sokkal később már globális méretű járvány tombol. A film jól példázza azt, hogy a potenciális ellenség nem csupán maga a kórokozó lehet, hanem a pánik, ami az egyre nagyobb fenyegetettség hatására kitörni készül.

Legenda vagyok (2007)

Robert Neville (Will Smith) az egyedüli túlélője a földön annak a halálos vírusnak, amely néhány év leforgása alatt az egész világot kiirtotta. New York egyetlen és utolsó lakójaként vadászattal és felderítéssel tölti a napjait, ám nincs egészen egyedül: a vírus létrehozott egy új fajt, a mutánsokat, akik vérszomjas vadállatokként vadásznak rá. A vírusra immunis Robert saját vérét használja fel arra, hogy megtalálja az ellenszert, és megmentse az emberiséget.

Z világháború (2013)

Zombivá változó, egymásnak támadó emberek terjesztik a lassan az egész világot rettegésben tartó, harapással terjedő halálos vírust, amelynek ellenszerét Brad Pitt igyekszik megtalálni egy egykori ENSZ-alkalmazott bőrébe bújva.

Hétköznapi pár (2011)

Mit tennénk, ha fokozatosan elveszítenénk mind az öt érzékünket? Lehet-e nélkülük teljes életet élni? Az Eva Green és Ewan McGregor főszereplésével készült alkotásban egy rejtélyes vírus támadja meg az emberiséget, amelynek hatására lassan mindenki elveszíti a hallás, a szaglás, a tapintás, az ízlelés és a látás képességét. A film középpontjában elsősorban nem maga a vírus okozta betegség áll, sokkal inkább maga az ember: hogyan képes túlélni, szeretni és alkalmazkodni a legnagyobb nehézségekhez is.

Halálos vírus tart Magyarország felé http://www.life.hu/drlife/20161123-kanyaro-virus-tobb-halalos-aldozatot-is-szedett-mar-a-betegseg-magyarorszag.htmlAz eredmények a Fertőző Betegségek Országos Központjának kimutatásából kerültek napvilágra. A legtöbb beteg Arad megyében volt. Dr. Life--Valóban okozhat rákot a hintőpor?http://www.life.hu/drlife/20161124-a-hintopor-hasznalata-osszefuggesbe-hozhato-a-petefeszekrak-kialakulasaval.htmlA babahintőporok rákkeltő hatása először a világszerte ismert Johnson & Johnson cég elleni, több millió dolláros kártérítéssel végződött ítéletek során került előtérbe. A kérdés azóta is a levegőben lóg, a kutatóknak pedig nincs egyértelmű válaszuk rá. Dr. Life--Kis műtét, nagy változás: sztárok orrplasztika előtt és utánhttp://www.life.hu/drlife/20161124-britney-spears-jennifer-aniston-jennifer-lopez-tom-cruise-es-beyonce-orrplasztikaja.htmlHiába csak egy kicsi testrész az orr, egy apró változtatás is elég rajta, hogy máris egy merőben új arcot kapjon vele az, aki belevág. A végeredmény főként a sztárok esetében lehet mérvadó: egy jól szabott orr karriereket indíthat el, egy elrontott műtét pedig pályafutásokat dönthet össze. Most összegyűjtöttük azokat a hírességeket, akikről nem is gondoltad volna, hogy kés alá feküdtek egy szebb és takarosabb nózi érdekében – íme. Dr. LifeOrigoAz önbizalomhiány, a legbelsőbb ellenséghttp://www.life.hu/drlife/20161118-az-onbizalomhiany-mint-a-legbelsobb-ellenseg.htmlSzinte nincs az életnek olyan területe, amelyre ne nyomná rá a bélyegét az, hogy mennyire tudunk bízni a képességeinkben és saját magunkban. Pedig ha tisztában vagyunk az erősségeinkkel és a gyengeségeinkkel, nem lesz olyan akadály, amellyel ne tudnánk megbirkózni. Dr. LifeThinkstockLehet, hogy szívrohamod van, csak nem tudsz róla?http://www.life.hu/drlife/20161116-a-csendes-szivrohamnak-nincsenek-jellegzetes-tunetei-megis-nagyon-veszelyes.htmlA „csendes” szívrohamnál nincsenek jellegzetes tünetek, sokszor panaszmentesen lezajlik, ennek ellenére mégis ugyanolyan veszélyes lehet, nagymértékű károsodást okozhat a szívizomban, és akár halált is okozhat. Dr. LifeThinkstockNem a férfiak nyafogása miatt bukott meg a nekik készülő fogamzásgátlóhttp://www.life.hu/drlife/20161115-a-ferfi-fogamzasgatlo-szer-ezert-bukott-meg-korabban.htmlSzakemberek még 2008-ban kezdtek el kísérletezni a férfiaknak szánt fogamzásgátlóval, és bár az eredmények meglehetősen ígéretesek voltak, a kísérletet 2011-ben leállították a felbukkanó mellékhatások miatt. Akkoriban sokan a férfiakat hibáztatták, hogy a nőkkel ellentétben már néhány apró mellékhatás miatt is képesek megfutamodni, hiszen köztudott, hogy a fogamzásgátló tablettát szedő nők is többféle mellékhatással néznek szembe. De vajon mi az igazság ezzel kapcsolatban? Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.