Korábban azt hitték, soha többé nem gyógyulhat meg Kevin Coughlin, akinek látóidegei 20 éve betegedtek meg. A férfi azonban csodával határos módon újra lát, az okát azonban még mindig kutatják. 

A Daily Mail számol be az 55 éves New York-i férfi csodálatos gyógyulásáról. Kevin Coughlin húsz évig gyakorlatilag ködöt látott maga előtt, mivel megbetegedetek a látóidegei. 2013-ban azonban valami megváltozott: fokozatosan elkezdte visszanyerni a látását, ám az okát még senki sem tudja - az orvosok szerint ugyanis a betegség nem gyógyítható. 

20 év után visszanyerte látását az 55 éves Kevin CoughlinForrás: Pix11

Az úgynevezett látóideg-sorvadást a Leber féle atrophia okozta, ami egy mitokondriális, öröklődő betegség. Kevin 36 éves volt, amikor elkezdett megvakulni, és nem volt orvos, aki tudott volna rajta segíteni. Éveken át csak masszív ködfelhőt látott maga előtt, mígnem 2013-ban valahogy elkezdett átszűrődni a fény, azóta pedig folyamatosan javult a férfi látása. Végül idén májusban megpillantotta vakvezető kutyája arcát.

Látása egyre javul, most 70%-os. Kevin biztos abban, hogy rátalált a megoldásra: szerinte az étkezése, az imádkozás és a meditálás gyógyította őt meg.