Nem érzed jól magad a bőrödben? Ez lehet az oka

bőr érzés joghurt2016 önbizalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kifogytál a lendületből? Úgy érzed, nem jó irányba haladnak a dolgaid? Amikor belenézel a tükörbe, nem az az ember néz vissza rád, aki te lenni szeretnél? Ezek lehetnek az okai – és ezek a megoldások rájuk.

Csak cél nélkül megy előre az életed

Akármennyire is rohannak a hétköznapjaid, mindig állj meg, és gondold át, mit szeretnél elérni, és most hol tartasz benne. Gondold át, hogy mennyire vagy elégedett a mostani helyzeteddel: szereted a munkád? Jó a párkapcsolatod?

Mit kell tenned ahhoz, hogy az életed azon területei is rendben legyenek, amiket most éppen nem érzel túl jónak?

Ha mindezek megvannak, máris elindulhatsz a változás útján.

Forrás: Thinkstock

Tényleg tudod, mivé is szeretnél válni?

Kiskorodban még te is pontosan tudtad, hogy ha nagy leszel, mi szeretnél lenni. És most? Lehet, hogy időközben alakult a magadról alkotott kép, mégis fontos, hogy szeresd azt, aki vagy, és támogasd magad abban, akivé lenni szeretnél. Gondold végig, hogy mik az erősségeid és a gyengeségeid.

Aki tisztában van az értékével, nagyobb önbizalommal vág neki önmaga megvalósításának.

Vajna Tímea: "Így építettem fel az önbizalmamat"

"Mikor reggelente felébredek, van egy szokásom, ami nagyon a szívemhez nőtt az elmúlt évek során – a férjemhez bújva és a cicáimat simogatva rendezetten, szépen sorjában végiggondolom minden aznapi tennivalómat, számba veszek minden buktatót és megoldást, majd mindegyikről elmondom magamban, hogy "meg tudom csinálni" - a Life.hu sztárszerzője korábban ittvallott arról, hogyan sikerült felépítenie a magába vetett hitét.

Nem szereted magad eléggé

Ha már tudod, mivé szeretnél válni, kezdj el úgy viselkedni. Sikeresebb szeretnél lenni? Öltözz, és tegyél úgy, mintha már az lennél! Ha azt szeretnéd, hogy a környezeted szeressen és elfogadjon téged, akkor az első lépés, hogy saját magaddal is harmóniába kerülj.

Van már hálalistád?

Az egyik legegyszerűbb és legkézenfekvőbb módja annak, hogy megtanuld értékelni a pillanatot,

ha köszönetet tudsz mondani azért, ami a tiéd.

És ne, ne mondd, hogy nincs ilyen! Gondolj a szeretteidre, a barátaidra, az otthonodra, a sikereidre, vagy egyszerűen csak arra, hogy van mit enned – bizony, sokan ezt sem mindig engedhetik meg maguknak.

Forrás: Thinkstock

Nem fordítasz időt azokra, akik fontosak neked

Bármennyire is zsúfoltak a hétköznapok, ne engedd, hogy mindez éppen azok rovására menjen, akik a legtöbbet jelentik számodra. Legyen szó akár a családodról, akár a barátaidról vagy a párodról, szervezzetek közös programokat, töltsetek együtt minőségi időt, és beszélgessetek sokat egymással! Egy-egy ilyen alkalom rengeteg pozitív energiát szabadíthat fel benned.

Nem tudsz rendesen kikapcsolódni

A túlhajszolt életmód előbb-utóbb az életed minden területén kifejti majd negatív hatását. Ezért fontos, hogy elég időt fordíts a pihenésre, relaxálásra, és

ez nem csupán az elegendő alvás jelenti.

Kapcsolódj ki, járj el mozogni, szervezz programokat a családoddal, a barátaiddal vagy a pároddal, meditálj, olvass, esetleg vegyél ki néhány nap szabadságot. Mindezt ne csupán egyszer, hanem rendszeresen tedd meg!

Mint láthatod, számtalan lehetőség van arra, hogy változtass a jelenlegi állapoton. Tedd meg már ma az első lépést!

Te szépnek látod magad?

A nők jelentős része nem képes mosolyogva nézni a tükörbe, és ennek az az oka, hogy egyszerűen nem látja szépnek magát. Akkor sem, ha mások sugárzóan szépnek látják, és szó szerint bomlanak utána a férfiak. Mi lehet az oka? Ennek jártunk utána itt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.