Carrie Fisher 60 évesen hunyt el, miután szívinfarktust kapott. Édesanyja, Debbie Reynolds csupán egy nappal élte túl a lányát, ő is távozott az élők sorából. Egy orvosszakértő szerint a veszteség miatti mérhetetlen fájdalom miatt hunyt el.

"Annyira hiányzik! Csak vele akarok lenni" - ezeket mondta Carrie Fisher anyja, néhány órával azelőtt, hogy légzési nehézségek miatt kórházba került volna, ahol az életét vesztette. Debbie Reynolds csupán egy nappal élte túl a lányát, aki egy szívinfarktusba halt bele.

Carrie Fisher és Debbie ReynoldsForrás: AFP/2015 Getty Images/Ethan Miller

Egy orvosszakértő szerint Debbie Reynolds halálát tényleg lányának elvesztése okozta.

A sokk és a gyász ugyanis olyan mértékű volt, amit nem tudott feldolgozni. Ez az úgynevezett megtört szív szindróma, ami általában 48 órával egy családtag elvesztése után szokott bekövetkezni. "Sokszor előfordul az idősebb hölgyeknél, akik elvesztik a férjüket, vagy anyáknál, akiknek el kell temetni gyermekeiket" - mondta Dr. Connolly, a birminghami közkórház kardiológusa.

A doktorúr elmondta, hogy a sokk és a stressz miatt hatalmas mennyiségű hormon, mint például adrenalin halmozódik fel a szervezetben, amik hatással vannak a szív működésére. A tünetek hasonlóak egy klasszikus szívinfarktuséhoz, és bizony végzetes kimenetelűek lehetnek - írja a Daily Mail.

Az orvos szerint Debbie Reynolds halálát is ez a szindróma okozta.