Az ország első lemezlovasát, Keresztes Tibort a saját húga citálta pénteken bíróság elé. A tárgyaláson aztán a diszkós annyira felzaklatta magát, hogy a szíve felmondta a szolgálatot.

"Éreztem, hogy egyre jobban megy fel a pumpa, de arra nem gondoltam, hogy ez fog történni - mondta a Borsnak a diszkókorszak legendás alakja, hazánk legelső DJ-je. Cintula, azaz Keresztes Tibor pénteken egy budapesti bíróságon összeesett, mert megállt a szíve. Szerencséjére a mentősök rendkívül gyorsan a helyszínre értek, és azonnal újraélesztették, így már túl van az életveszélyen.

A lap úgy tudja, hogy az egykori Sláger Rádió hangja sosem volt beteg, kiegyensúlyozott életet él, 71 évesen is hetente járt fellépni, óriási tömegek előtt pörgetve a lemezeket. Mindig jó kondícióban volt - mint mondja a szép lányoknak köszönhetően -, ezért is érte derült égből villámcsapásként a pár percig tartó szívmegállás.

Cintula, azaz Keresztes TiborForrás: Facebook/Cintula

"A húgommal mindig rossz volt a kapcsolatunk, nem vagyunk jó testvérek" - mondta a diszkós. "Állítom, hogy ő tette tönkre az édesanyánkat is, és most, amikor meghalt az apánk, én jövök, engem talált meg. Pénzt akar, ezért került elő, miután évekig nem láttam. Skóciában él, de megneszelte, hogy az apánk után esetleg kaphatna valamit - ami nem jár neki egyébként -, és engem bíróság elé rángatott" - ismerteti a részleteket Cintula.

"Engem, aki soha életemben nem voltam még bíróságon, azt sem tudom, hogy mit kell ott mondani. Életem első pere, és a saját húgomnak köszönhetem! A bírósági tárgyalás felért egy marha nagy pofonnal. Akármit mondtam, az nem érdekelte a bíróságot, a húgom meg összevissza, igaztalan dolgokat hadovált. Rettenetesen felhúztam magam. Aztán, egyszer csak elsötétült minden, és egy kórházi ágyon ébredtem. Az orvosom elmondása szerint 200 fölött volt a vérnyomásom, és megállt a szívem. A mentősök gyors reakciójának köszönhetem, hogy most itt vagyok, hogy élek.

Nehezen viselem a kórházat, számomra ez idegen közeg. De persze igyekszem türelmes lenni. Épp most jövök egy értágító beavatkozásról, ezt rendszeresen elvégzik rajtam még egy ideig, aztán mehetek csak haza. Remélem, minél előbb újra zenélhetek.