Több sikertörténet áll a szoftvermérnökből lett energiagyógyász, Jeffrey Allen mögött, aki immár 10 éve tanítja másoknak, hogyan fordíthatják a javukra a saját energiájukat. Exkluzív interjú az elismert oktatóval, életvezetési tanácsadóval és szerzővel.

Sokak számára nem egészen világos, hogy mit is jelent az energiagyógyászat. Hogyan reagálnak mások arra, ha megtudják, mivel is foglalkozol? 

Érdekes kérdés. A legváltozatosabb reakciókat tapasztaltam. Volt ilyen is, olyan is. Sokan érdeklődővé váltak ezzel a számukra új dologgal kapcsolatban, mások összezavarodtak, mert nem tudták, mi lehet az. Voltak szkeptikusok, illetve olyanok is, akik megijedtek attól, hogy átlátok rajtuk.

Nekem teljesen jó minden reakció. Akiket érdekel és kíváncsiak, azokkal nagyon könnyű megtalálni a közös hangot, és így tudok segíteni nekik egy magasabb szintre jutni, mert meg tudom mutatni nekik, mennyivel erősebbek, mint ők azt gondolták. Imádok ilyen emberekkel találkozni. Azoknak, akik kételkednek, vagy azon gondolkodnak, hogy mi ez, mit keresek én itt, csak azt tudom mondani: akármilyen formában is találkozol velem, annak megvan a maga oka. Ha nem is tudod, hogy mi ez, csak kíváncsi vagy, arra buzdítalak, hogy adj egy esélyt neki, illetve nekem.

Jeffrey AllenForrás: Facebook/Jeffrey Allen, Energy Healer & Teacher

És ott van a másik oldal, a szkeptikusak és kételkedők tábora. Ők is fantasztikusak. A hitünk a tapasztalatainkon alapul, és ha valakinek nem volt része olyan tapasztalatokban, mint nekem, nem is várható el tőle, hogy ugyanazokban a dolgokban higgyen, mint én. Ugyanakkor elmondanám – és azt hiszem, ez a nyitottságom hozta egyik legnagyobb ajándékát az életemnek –, hogy adj esélyt arra, hogy megszerezz egy olyan típusú személyes élményt is, ami segít nyitni az energiamunka felé. Általában meg szoktam mutatni ezeknek az embereknek, milyen hatalmas erővel bírnak. És ha már egyszer kipróbálják, el is ismerik, hogy valóban megtörtént egy csoda.  És ekkor kezd izgalmassá válni ez az egész.

Hogyan kell elképzelni egy ilyen kezelést, terápiát?

Két módon dolgozom az emberekkel: személyesen, illetve telefonon vagy Skype-on. Ilyenkor megvizsgálom az energiájukat (aura, energiaszint), és segítek nekik változtatni a dolgokon. Amikor személyesen konzultálunk, átnézem az energiaszintet, a csakrákat, és érzem a kezemmel, hogy hol van törés vagy hiány. A telefonos konzultáció izgalmas, mert nem látom az embert, sokszor semmit sem tudok róla. Ilyenkor csak ráhangolódni tudok, úgy vizsgálom meg, hogy áll az energiaszintje. Erre pedig bárki képes, aki gyakorol.

Ezekből az információkból és az elakadások helyéből a múltban megtörtént és a jövőre vonatkozó tendenciákat látok. A jövőre vonatkozó információ szépsége, hogy ha változtatunk az energiaszinten, a dolgok kimenetele is megváltozhat. Az én a dolgom, hogy ha hozzám fordulsz azzal, hogy nem tetszik, amerre tartasz, segítek felszabadítani az energiádat, ezzel együtt pedig te abba az irányba terelheted őket, amelyen haladva elérheted a vágyott célt. 

Forrás: Facebook/Jeffrey Allen, Energy Healer & Teacher

Egy-egy kezelés alkalmával arra is törekszem, hogy megtanítsam a a páciensemnek, hogyan oldja fel a blokkjait, hogy akkor is meg tudja oldani, ha nem vagyok ott. Hogy önállóan tudjon működni, és élni tudja az életét. Egy-egy ülés lehet néhány perc, amikor csak ránézünk az energiára, és kiegyenlítünk, de eltarthat órákig is. Lehet egyéni, és lehet csoportos, amikor az egész csoport energiáján dolgozunk. És ha több gyógyító gyűl össze, dolgozhatunk akár egy ország vagy a világ problémáin. Számos verzió jöhet szóba, és mindegyiket imádom. 

„Az igazat megvallva csak ránézek a klienseim energiaszintjére, és elmondom neki, amit látok” – fogalmaz a honlapján. Ezt ki tudná fejteni bővebben? Mit lát ilyenkor, hogyan kell elképzelni? 

Sokan kérdezik, hogy mit jelent nekem, amikor ránézek valakinek az energiaszintjére. És általában azt mondom, hogy amit csinálok, az tulajdonképpen nem más, mint tolmácsolás.  Ráhangolódom a kliensre, és elmondom, amit látok. Nem próbálom értelmezni, ami történik, nem adok hozzá vagy változtatok meg semmit, csak ránézek, és mondom, amit látok. Látom az emberek energiamezejét, auráját – ezek színét, formáját. Néha hallok dolgokat. Aztán ráhangolódom a kliens magasabb tudatosságára, és elmondom, mit hallottam tőle. Nem teszek mást, mint tolmácsolok önmaga meg önmaga között. Belehelyezkedem energetikai szinten a testébe. Ha ne adj' isten, fáj a füle, azt is érzem. És ezeket a képességeket néhány óra alatt bárkinek megtanítom. 

Forrás: Facebook/Jeffrey Allen, Energy Healer & Teacher

Úgy tudom, a húszas évei elején tapasztalta meg, hogy rendelkezik az energiagyógyítás, a telepátia képességével, és más képességekkel is. Hogy emlékszik, milyen formában tapasztalta meg magán ezeket? Mesélne erről egy kicsit? 

Persze. Említettem, hogy egyetemista koromban találkoztam először a képességeimmel. Akkori barátnőm napi szinten találkozott paranormális tapasztalatokkal. Sok időt töltöttem vele, és én is elkezdtem furcsa dolgokat megélni. 

Gondolom, nem ismeretlen az a tapasztalat neked sem, hogy ha többi időt töltesz együtt valakivel, bizonyos dolgai elkezdenek átragadni, és hasonló élményeket éltek át. Ez történt velem is. Egyik éjszaka álmomban kiléptem a testemből.  Kissé megrémített, nem értettem, mi történik, és hogyan lehetséges az ilyesmi. Számos más élményem volt utána, ami arra késztette a bennem élő tudóst, hogy magyarázatot találjon arra, hogy mi ez, és hogy igaz-e. 

Rengeteget kísérleteztem, nagyon sok könyvet elolvastam, és még egy tréningre is elmentem, ahol azt ígérték, hogy megtanítanak ráhangolódni az energiára, tisztán látni, energiával gyógyítani – meg hogy hogyan beszélgessünk szellemekkel. Már évek óta kíváncsi voltak ezekre. És tényleg megtanították. Azóta is ezt csinálom. És a legszebb része az, hogy bárki meg tudja ezt tanulni. 

Forrás: Facebook/Jeffrey Allen, Energy Healer & Teacher

Jeffrey Allen mesélt pályafutása egy-egy különleges esetéről is. Olyan emberekről, akik az ő segítségével győztek le olyan komoly betegségeket, mint például egy hatalmas tumor. 

Nézd meg, hogy milyen szerepet tulajdonít magának ezekben a csodálatos gyógyulásokban!