Zara egy ritka betegséget örökölt az édesanyjától, amely miatt a teste háromszor öregebb a tényleges koránál. 

Zara lipodisztrófiában szenved, amely egy genetikai betegség, és jelenleg nincs rá gyógymód. A bőre alól folyamatosan fogynak a zsírszövetek, ezért gyorsan ráncosodik.

A szörnyű betegség miatt látszik öregebbnek anya és lányaForrás: Northfoto

Zara 12 évesen már egy 50 éves nő vonásait hordozta, míg 20 éves korára már egy 60 éves nagyihoz hasonlít. Egy specialista azt is megállapította, hogy a lipodisztrófia mellett egy cutis laxa nevű betegség is jelen van, amely további súlyos szövődménnyel járhat.

Összesen 200 cutis laxa betegről tudunk
A cutis laxa latin kifejezés laza, lógó bőrt jelent, mivel a betegség következtében a bőr és a kötőszövetek elveszítik rugalmasságukat és a bőr erősen ráncosodni kezd, különösképpen a nyakon, a hónaljban, illetve a lágyéktájon. A betegség a test többi részének kötőszöveteit is érintheti, ami súlyos szív- és érrendszeri problémákat, valamint ízületi, bél- és tüdőbetegségeket is okozhat. Itt tudsz tovább olvasni.

 A fiatal nő egy darabig nagyon szorongott az állapota miatt, de számtalan vizsgálat és egy plasztikai műtét után elfogadta a testét. Életét arra tette fel, hogy azoknak segítsen, akik hasonló helyzetben vannak. 

Tracey és Zara betegsége sajnos nem gyógyíthatóForrás: Northfoto

"Nem haragszom az életemre, és senkit sem hibáztatok a sorsomért. Mindenki okkal születik olyannak, amilyen, így nekem is megvan a feladatom ebben a testben" – írta meg a Mirror.