Kuruzslással vádolják és két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott az az állatorvos, aki magát rákkutató professzorként adta ki és évekig nagy dózisú C- vitaminnal kezelte daganatos betegeit.

Nem jogerősen egy év börtönbüntetést kapott Dávid Tamás, két évre felfüggesztve, kuruzslásért. Az állatorvos ugyanis 2010 és 2015 között rákos betegeket kezelt életmódváltással és intravénás C-vitaminnal. 1964-ben szerzett állatorvosi diplomát, de semmilyen más képesítése nem volt, így természetesen nem kezelhetett volna sem rákos, sem másmilyen betegeket.

Megtámadja az ítéletet Dávid TamásForrás: TV2/Mokka

Az ítélet után a Mokkában mondta el véleményét az ügyről az orvos, szerinte csak a hatalmas kemoterápiás lobbi miatt ítélték őt el. "Kitüntetéseket kaptam az egész világon kutatási eredményeimért, az osztrák becsületrend keresztjétől kezdve, a nemzetközi békedíjig, címzetes egyetemi tanár vagyok a limai egyetemen. Amit mi csináltunk az arról szólt, hogy az osztrák kormány megbízásából, kutatómunkát végeztünk, először egy ortopéd sebészetit, amiből világszabadalom lett. Először nagy kutyákon végeztük el azt a sebészeti eljárást, amit aztán a humán sebészet átvett" - kezdte Dávid Tamás, aki leszögezte, megtámadják az ítéletet. Kiderült, hogy a felesége fiatalon halt meg rákban, ekkor határozta el, hogy megtalálja a gyógymódot. Szerinte azért ítélték el, mert nem mehet szembe a kemoterápiás lobbival. "A világ egyik legerősebb lobbija. A kemoterápiából ezerszáz milliárd dolláros nettó bevétel származik. Minden más, ami nem kemo és sugár, azt eltüntetik és ellehetetlenítik" - mondta, hozzátette, ő harminc éve rákkutató és szerinte boszorkányüldözés folyik ellenük.