Évtizedek óta küzd a Parkinson-kórral Michael J. Fox, de a betegség még nem győzedelmeskedett rajta. Az orvosok diagnózisa alapján már régen tolószékben kellene ülnie, ám ő még mindig sétál és bevásárol. Mindent az akaraterejének köszönhet.

Több mint 25 évvel ezelőtt jelentkeztek a Parkinson-kór tünetei a színésznél, az orvosok pedig nem kecsegtették hosszú és boldog élettel. Michael J. Fox azonban minden diagnózist meghazudtolt, hiszen a híresztelésekkel ellentétben ő még mindig jól van. A doktorok körülbelül 10 évet adtak neki, de már több mint 25 év telt el, és ő még mindig jár.

Michael J. Fox és felesége, Tracy PollanForrás: AFP/Chris Delmas

Nemrég egy vörös szőnyeges eseményen is tiszteletét tette, betegsége ellenére életvidáman, mosolyogva pózolt a kamerák előtt. Volt ideje megbarátkozni a helyzetével, de soha nem hagyta, hogy a Parkinson-kór eluralkodjon rajta. Ha az orvosokra hallgat, már rég tolószékben ülne, ám ő nem volt hajlandó elhinni, hogy nincs sok ideje a teljes életre. "Már rég tolószékben kellene lennem"mondta egy korábbi interjújában a színész, aki elfogadta az állapotát. "Az elfogadásom nem lemondás"– tette hozzá Michael J. Fox. aki még mindig eljár bevásárolni is.