Michael J. Fox küzd a Parkinson-kór ellen

Forrás: AFP/Chris Delmas -
Michael J. Fox parkinson-kór
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évtizedek óta küzd a Parkinson-kórral Michael J. Fox, de a betegség még nem győzedelmeskedett rajta. Az orvosok diagnózisa alapján már régen tolószékben kellene ülnie, ám ő még mindig sétál és bevásárol. Mindent az akaraterejének köszönhet.

Több mint 25 évvel ezelőtt jelentkeztek a Parkinson-kór tünetei a színésznél, az orvosok pedig nem kecsegtették hosszú és boldog élettel. Michael J. Fox azonban minden diagnózist meghazudtolt, hiszen a híresztelésekkel ellentétben ő még mindig jól van. A doktorok körülbelül 10 évet adtak neki, de már több mint 25 év telt el, és ő még mindig jár.

Michael J. Fox és felesége, Tracy Pollan Forrás: AFP/Chris Delmas

Nemrég egy vörös szőnyeges eseményen is tiszteletét tette, betegsége ellenére életvidáman, mosolyogva pózolt a kamerák előtt. Volt ideje megbarátkozni a helyzetével, de soha nem hagyta, hogy a Parkinson-kór eluralkodjon rajta. Ha az orvosokra hallgat, már rég tolószékben ülne, ám ő nem volt hajlandó elhinni, hogy nincs sok ideje a teljes életre.

"Már rég tolószékben kellene lennem"

mondta egy korábbi interjújában a színész, aki elfogadta az állapotát.

"Az elfogadásom nem lemondás"

– tette hozzá Michael J. Fox. aki még mindig eljár bevásárolni is.

7 kérdés az egészségről: Kulcsár Edinahttp://www.life.hu/drlife/20170220-kulcsar-edina-az-egeszsegerol-es-mutetekrol-beszelt.htmlMennyire fittek a sztárok? Vajon voltak-e már súlyos betegek? És mi a helyzet a plasztikával? A Life.hu legújabb sorozatában most hétről hétre kikérdezünk egy hírességet, aki megosztja veletek a legjobb egészségtippjeit, és azokat a titkait, amelyekről eddig még talán sohasem beszélt. Ezúttal a gyönyörű Kulcsár Edinát faggattuk. Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - OrigoVeronai tragédia: Ma hozzák haza a buszbaleset utolsó súlyos sérültjéthttp://www.life.hu/drlife/20170224-veronai-buszbaleset-ma-hozzak-haza-az-utolso-sulyos-serultet.htmlSzijjártó Péter sajtótájékoztatót tartott a veronai busztragédiával kapcsolatban. Elmondta, hogy ma hazahozzák Veronából a baleset utolsó súlyos sérültjét.Dr. Life--Lélekfitnesz: változtasd meg az életed egyetlen hét alatt!http://www.life.hu/drlife/20170217-egyetlen-het-alatt-megvaltoztathatod-az-eleted-ez-a-lelekfitnesz-kihivas.htmlA hétköznapok során sokszor annyira begyűrnek maguk alá a feladatok és a kötelességek, hogy hajlamosak vagyunk megfeledkezni a lelkünk ápolásáról. Pedig a test és a szellem karbantartása mellett erre is legalább ugyanannyi figyelmet kell fordítani, ha harmonikusan és kiegyensúlyozottan szeretnénk élni. Ezt tűzte ki célul a Life.hu Lélekfitnesz is. Hogy mi ez? Olvass tovább! Dr. LifeThinkstockHector Herrera durva sportbalesetet szenvedett: Fotó!http://www.life.hu/drlife/20170223-hector-herrera-nagyon-csunyan-megserult.htmlA híres sportoló nagyon csúnya sérülést szenvedett, sporttársa pedig egy enyhe büntetéssel megúszta a helyzetet. Dr. Life--Kulcsár Edina operáció nélkül is gyógyulhttp://www.life.hu/drlife/20170223-kulcsar-edina-gyorsan-gyogyul.htmlKulcsár Edina számára nehéz volt az elmúlt időszak, de úgy tűnik, végre ismét egészséges, és a karrierje is szerencsésen alakul. Dr. Life--Magnézium nélkül nincs élethttp://www.life.hu/drlife/20170216-magnezium-hatasa-a-szervezetre.htmlAz egészséges szervezet működésének egyik nélkülözhetetlen alappillére a magnézium. Ez az ásványi anyag az idegsejtek működésén túl részt vesz a csontok és a fogak, illetve az érfalak épségének megőrzésében is, hiánya pedig egy sor kellemetlen tünetet okozhat. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.