Kiderült: ecstasy miatt lett rosszul az a fiú, akinek drogot csempésztek az italába. A 14 éves tinédzser életveszélybe került, majdnem meghalt.

A 14 éves Ben Lee Jones szórakozni volt szombat este a barátival, amikor a megdöbbentő eset történt. Az ecstasyként közismertté vált pszichoaktív szer ekkor került bele az italába, ám a fiú erről mit sem tudott.

IllusztrációForrás: Thinkstock

A bulizás ezt követően nem tartott sokáig, este 10 körül már haza is vitték Ben Lee-t a barátai, mert láthatóan nem volt jól. A fiú 33 éves édesanyja azonnal mentőt hívott, akik kórházba szállították és mesterséges kómába helyezték a fiút, aki addigra már semmire nem reagált. 

Félő volt, hogy a fiú komoly agykárosodást szenvedett, amitől a család érthetően kiborult. 

"Csak álltunk és sírtunk, ahogy ott feküdt a gyermekünk, mindenféle csövekkel" - emlékszik vissza az anya, Hayley Jones.

Szerencsére azonban nem történt komolyabb baj, sikerült közömbösíteni a fiú szervezetében felhalmozódott MDMA-t ( ecstasy hatóanyaga) így már hétfőn haza is engedték, most otthon lábadozik. A szülők azért mesélték el a történetüket, hogy felhívják mások figyelmét a szórakozóhelyek veszélyeire, és a drogok hatásaira - írta meg a WalesOnline.

A függőség húsz titkos jele
Nem is olyan egyszerű felismerni, ha valamelyik családtagunk vagy barátunk alkohol- vagy drogfüggő. A sztereotípiákkal ellentétben a legtöbb függő igen jól képes titkolni szenvedélyét, mivel a szégyen, a zavar és a következményektől való félelem igen erős motivációt jelent. Számos esetben a függő személy nem is akarja elismerni függőségét. Olvass tovább itt...