Hihetetlen, hogy a mai világban még megtörténhet, hogy valaki kanyaróban hal meg. Ám most mégis megtörtént: egy 2 éves kislány veszítette életét.

Nagyváradon történt a tragikus haláleset a kislánnyal, akit Szatmár megyéből szállították át Nagyváradra. A beteg gyereket először Kolozsvárra akarták szállítani, de ott nem fogadták, az állapota pedig nagyon válságos volt. 

Nem kapott védőoltást a kislány, aki kanyaróban halt megForrás: Thinkstock

Amint az intézményhez értek, azonnal az intenzív osztályra szállították, elkülönített részen foglalkoztak vele, de sajnos néhány órával később életét vesztette. A gyermek egy rossz körülmények között élő roma családból származott, másik 14 testvérével együtt, akik közül 8-at februárban már kezeltek kanyaróval, valószínűleg tőlük kapta el a fertőzést. 

Vélhetőleg azért futott végig a családon a betegség, mert a szülők nem adatták be a védőoltást a gyermekeknek. - írta meg aSzabolcsOnline

Hasonló eset történt 2015-ben Berlinben is.

Bizonyos információk szerint Szegeden is van két kanyarós beteg. Az egyikőjük klinikai alkalmazott, a másik beteget pedig Makóról szállították a Szegedi Tudományegyetemre Klinikai Központjába. A hírek szerint mindkettejüket elkülönítve kezelték, és már túl vannak a fertőző stádiumon.