Elképesztően sokáig élt egy férfi Kínában, és halála előtt elárulta a hosszú élet titkát is.

Li Csing-jüen néven látott napvilágot az a férfi, kinek történetét szinte minden ember ismeri szerte Kínában. Van, aki úgy gondolja, ez csak hazugság és ámítás, azonban még többen állítják: ismerték a mindenkinél idősebb férfit. 

Egy 1930-as New York Times-cikk szerint Vu Csung-csie, a kínai Csengtui Egyetem egyik professzora talált egy 1827-es dokumentumot, amelyben a 150. születésnapja alkalmából köszöntik fel Li Csinget. Arról is van dokumentáció, amikor 1877-ben a 200. születésnapján üdvözlik az idős embert.  

Li Csing-jüenForrás: Wikipédia

A New York Times egyik tudósítójának 1928-as beszámolója szerint a környékbeliek mind ismerték Li Csinget. Idős emberek elmesélése szerint már a nagyszüleik is ismerték a férfit, aki már akkor felnőtt volt, amikor a nagyszülők még csak gyermekek. 

A kínai férfi életének titka a gyógynövényekben rejlik.  Már 10 éves korában elkezdett megismerkedni a különféle növényekkel, és hosszú éveken át tanulmányozta őket. Ezt követően 40 évig rizsboron és gyógynövényeken élt. 

Úgy tűnik a sajátos diéta megtette a hatását, ugyanis 71 éves korában beállt a kínai hadseregbe, mint oktató. A mindenki által közismert és tisztelt férfi egyébként összesen  23 alkalommal nősült, és körülbelül 200 gyermeke van.  A megfelelő étrend mellett nyugodt, stresszmentes hétköznapok is szükségesek a hosszú élethez, de Li Csing szerint speciális légzéstechnikák segítségével is növelhetjük az élettartamunkat – írta meg a HealthOnlineCentral

A csípős paprika a hosszú élet titka?
Egy friss kutatás szerint elképzelhető, hogy tovább élnek azok, akik szeretik a csípős ételeket. A csípős paprika fogyasztása 13 százalékkal csökkenti a korai elhalálozás esélyét – derül ki a Vermonti Egyetem friss kutatásából. Olvass tovább itt...