6 cikinek gondolt dolog, amit minden nő megtapasztal a menstruáció idején

Forrás: Youtube -
nők menstruáció ciki kínos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is folyton ellenőrizgeted a nadrágod állapotát a menstruáció alatt? Nem bírsz (és nem is akarsz) leállni az evéssel? Most összegyűjtöttünk hat olyan dolgot, amelyek miatt kínosan érezheted magad a menzeszed idején – miközben mindenki más is pontosan ugyanezeken megy át.

Viszlát, szexi alsóneműk, és helló, mamabugyik!

Ahogy közelednek azok a bizonyos piros betűs napok, szinte észrevétlenül kerülnek a fiók mélyére a különféle csipkecsodák, és tűnnek elő belőle a kényelmes, pamutból készült alsóneműk, amelyeket kimondottan a menstruációd ideje alatt viselsz előszeretettel.

Forrás: Youtube

Annyit enni, mint egy ló

Egy kis csoki, egy kis chips, egy kevés keksz vagy éppen egy zacskónyi gumicukor – ahogy közeledik a menstruáció, úgy tapasztalod meg, mennyire nem tudsz úrrá lenni a saját étvágyadon. Ilyenkor akár a többszörösét is képes vagy elfogyasztani annak, amit egyébként enni szoktál? A legtöbb nő számára ilyenkor az édesség szokott gondot jelenteni: ennek oka a szervezet alacsony szerotoninszintje, amelyet többek között csokoládéval lehet a legkönnyebben megemelni. Egy-két falat még belefér, ám hidd el, jobban jársz, ha kitartasz a gondosan összeállított egészséges étrended mellett!

Inkább ne szólj hozzám!

A menstruációt megelőző időszakban jelentkeznek főleg az úgynevezett PMS, vagyis premenstruációs szindróma tünetei, amelyek egyike a hangulat ingadozása, a feszültség, a rosszkedv és az ingerlékenység. Ennek hátterében ismét csak a fránya hormonok kiegyensúlyozatlansága áll: a női nemi hormonok (ösztrogén, progeszteron) szintje hatással van a központi idegrendszerre, illetve a szerotoninszintre. Utóbbi az agy egyik kémiai anyaga, ami amolyan általános szabályozóként funkcionál a szervezetben, és hiánya nagy szerepet játszik a depresszió, a szorongásos zavarok, illetve az evés- és alvászavarok kialakulásában.

Forrás: Giphy

A póz, amiben kevésbé görcsöl a hasad

Ilyet mindenki ismer. Az a szépsége, hogy ahány nő, annyiféle pozitúra létezik a menstruációs görcsök oldására. Ha biztosra akarsz menni, válaszd a jógát! A helyesen kivitelezett ászanák nem csupán a fájdalmat csökkenthetik hatékonyan, hanem az egész testedre és a lelkedre is hatással vannak.

Észrevétlenül kicsempészni a tampont/betétet

Takaros neszesszerek, tampontartó dobozkák és betéteknek való szütyők – valamennyi női táska kellékei, amelyek a menstruáció ideje alatt veled együtt tartanak a mosdóba. Hogy persze aztán mindenki tudomást szerezzen arról, hogy éppen a ciklusod melyik felében jársz. Ezt megunva jöhet a tampon- és betétcsempészetek ideje: minél kevésbé feltűnően elrejteni a farmerod zsebében vagy a pulóvered ujjában a kínos pillanatok elkerülése érdekében.

Forrás: Giphy

Az állandó aggodalom, hogy átázol

Hiába a leggondosabb, legkörültekintőbb eljárások és a sokat ígérő tamponok és betétek, egy dolog nem változik: valamennyi nő visszatérő rémálma, hogy nem veszi észre, és átázik a nadrágja vagy a szoknyája.

Alvásproblémákkal küzdesz? Szüntesd meg őket ezekkel a módszerekkelhttp://www.life.hu/drlife/20170407-nehezen-alszol-el-ezekkel-a-modszerekkel-lekuzdheted-az-alvasproblemakat.htmlAz elegendő és minőségi alvás létfontosságú. Nem csupán a közérzeted, hanem a szervezeted és az agyad egészséges működése is múlik rajta. A rossz alvás olyan betegségekért tehető felelőssé többek között, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések vagy a cukorbetegség, de még a túlsúly kialakulásának is kedvezhet. Ha a te szemedre is nehezen jön álom a nap végére, érdemes megfogadnod tanácsainkat. Dr. LifeOrigoA Pszichológus Pasi: Okozhat-e étkezési zavart egy mobilalkalmazás?http://www.life.hu/drlife/20161024-a-pszichologus-pasi-okozhat-etkezesi-zavart-egy-mobilalkalmazas.htmlŐrület, milyen tempóban fejlődik a technika. Épphogy megszokunk valami újdonságot, máris itt a következő. A cikk apropóját azok az okoskütyük és alkalmazásaik képezik, amelyek az egészségünk fejlesztését célozzák. Persze nem egyetlen gomb megnyomásával. Ám valóban olyan jó hatással vannak ránk mindezek, mint amennyire ígérik? Dr. Life--7 kérdés az egészségről: Szabó Zsófihttp://www.life.hu/drlife/20170331-szabo-zsofi-szinesznotol-7-kerdes-az-egeszsegrol.htmlMennyire fittek a sztárok? Vajon voltak-e már súlyos betegek? És mi a helyzet a plasztikával? A Life.hu legújabb sorozatában most hétről hétre kikérdezünk egy hírességet, aki megosztja veletek a legjobb egészségtippjeit, és azokat a titkait, amelyekről eddig még talán sohasem beszélt. Ezúttal Szabó Zsófit faggattuk. Dr. Life--Az életmódváltás leggyakoribb buktatói: így küzdheted le őkethttp://www.life.hu/drlife/20170330-az-eletmodvaltas-buktatoit-igy-kuzdheted-le.htmlEgészségesen táplálkozni, rendszeresen mozogni és eleget pihenni – nagy vonalakban ezt jelenti a helyes(ebb) életmódra való törekvés. Ha már megszületett benned az elhatározás, netán bele is vágtál már, segítünk, hogy ne add fel rögtön az első nehezebb pontnál. Összegyűjtöttük a leggyakoribb buktatókat és azt, hogyan keveredhetsz ki belőlük győztesként. Dr. LifeThinkstockMeglepő és furcsa betegségekhttp://www.life.hu/drlife/20170405-betegsegek-amelyek-furcsak-es-meglepoek.htmlHála a tudomány fejlődésének, mára több tízezer betegséget és rendellenességet ismerhetünk. Ezek közül azonban akad néhány olyan, amelyek amilyen furcsán és meglepően hangoznak, annyira valóságosak. Ezek közül gyűjtöttünk most össze néhányat. Dr. Life--Lefogytam! De hogyan tovább?http://www.life.hu/drlife/20170405-mi-lesz-azutan-hogy-lefogytal.htmlJavában tart a nagy életmódváltásod: megreformáltad az étkezésed, rendszeresen eljársz edzeni, és motiváltabbnak érzed magad, mint valaha. Ám belegondoltál már abba, mi lesz akkor, ha elérted a kívánt testsúlyt? Ha végre jó érzéssel szemléled magad a tükörben? Mi lesz azután? Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.