stressz őszülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ősz hajszál még nem a világvége, ráadásul rengeteg oka lehet annak, ha valakinél viszonylag korán megjelenik. Íme, azok a tényezők, amik befolyásolhatják és beindíthatják a korai őszülést.

Az őszülést a legtöbben az időskorral kötik össze, hiszen általában egy bizonyos kor fölött jellemző, sokan azonban már fiatalon is megtapasztalhatják, milyen, ha ezüstösebbé válik a haj. Persze nem örülnek neki, hiszen számukra ez egyet jelent azzal, hogy eljárt felettük az idő, pedig erről szó sincs. Sok oka lehet a korai őszülésnek - írja a Stylecaster.

1. Stressz

Nem kell arra gondolni, hogy egy-egy stresszes nap után egyből megjelennek az ősz tincsek, ugyanis ez csak mítosz. Annak viszont van valóságalapja, hogy a nagyon hosszan tartó stresszes időszak teljesen kimeríti a szervezetet, ennek eredménye lehet néhány ősz hajszál megjelenése!

Nem kell arra gondolni, hogy egy-egy stresszes nap után egyből megjelennek az ősz tincsek Forrás: Thinkstock

2. Káros szokások

Nincs olyan ok, ami közvetlenül ősz hajszálakhoz vezetne, csak közvetve. A káros szenvedélyek semmilyen szervünkre nincsenek jó hatással. A rendszeres dohányzás, drogfogyasztás is előidézheti a korai őszülést, vagyis inkább felgyorsítják az őszülés folyamatát.

3. A gyorsételek


A korai őszülés bizony előfordulhat azoknál, akik hosszú távon mellőzik a valóban tápláló ételeket az étrendjükből. A gyorséttermi ételek, a készételek ugyanis könnyen vitaminhiányhoz vezetnek - nem beszélve a többi káros hatásukról -, ami pedig eredményezhet korai őszülést. A változatos táplálkozás tehát ezért is fontos!

A gyorséttermi ételek vitaminhiányhoz vezethetnek Forrás: Thinkstock

4. Ez van!

Felgyorsíthatjuk vagy előidézhetjük különböző szokásokkal az őszülést, de vannak, akiknél mindenféle káros szenvedély nélkül is elkezdődik a folyamat. Az a rossz hírünk, hogy legnagyobb mértékben a genetikától függ, ki mikor kezd őszülni, ami ellen nincs mit tenni. Ez van! Viszont vannak klassz hajfestékek, amivel el lehet rejteni az ezüstös tincseket.

5. Megbékélés

Egyelőre nincsen bizonyított mód arra, hogy az őszülés folyamata visszafordítható. Semmilyen tudományos kísérlet nem támasztja alá a különböző tonikok, samponok vagy varázsszerek hatékonyságát, ezért jobb, ha beletörődünk, és idegeskedés helyett elfogadjuk a helyzetet. Ha mégsem tudunk megbékélni, akkor a legjobb módszer - ahogy azt már fentebb is említettük - a hajfesték.

Angelman-szindróma - Egy 3 éves kislány kínjai: Videó!http://www.life.hu/drlife/20170505-boldogbaba-szindromaban-szenved-egy-kislany.htmlHallottál már a boldogbaba-, másnéven Angelman-szindrómáról? Ez a 3 éves kislány ettől a genetikai elváltozástól szenved. Dr. LifeOrigoPlasztikai műtét közben halt meg egy fiatal modellhttp://www.life.hu/drlife/20170505-plasztikazas-kozben-vesztette-eletet-egy-modell.htmlMár több tucat beavatkozáson volt túl, de a legutóbbi operáció során komplikációk léptek fel: ez okozta a 23 éves nő halálát. Dr. LifeOrigoÚjabb agyvérzést kapott Lerch Istvánhttp://www.life.hu/drlife/20170505--ujabb-agyverzest-kapott-lerch-istvan-a-v-motorock-zenekar-billentyuse.htmlJanuár elején mentő szállította kórházba a zenészt, agyvérzést kapott. Lerch István már jobban volt, amikor tavasszal újabb vérömleny keletkezett az agyában, így mindent elölről kellett kezdenie, amit hosszú hetek kemény munkájával és a gyógytornász segítségével elért. Dr. Life--Már tesztelik a jövő védőoltásait!http://www.life.hu/drlife/20170503-uj-vedooltasok-vakcinak.htmlÉvente legalább 2-3 millió életet mentenek meg a vakcinák, más néven a védőoltások, melyek működési elve roppant egyszerű, előállításuk azonban korántsem az. Céljuk, hogy a szervezetet immunválaszra sarkalják, így készítve fel egy esetleges későbbi vírustámadásra. A vakcinákban gyöngített vagy elpusztított kórokozók, részeik, netán a már kész ellenanyag található. Nem minden vírus ellen létezik védőoltás, de a gyógyszergyártó vállalatok folyamatosan dolgoznak új, jobb, kényelmesebb vakcinák előállításán. Dr. Life--A 21 éves lányt a szexchat rántotta ki az anorexia karjai közülhttp://www.life.hu/drlife/20170503-a-21-eves-lanyt-a-szexchat-rantotta-ki-az-anorexia-csontos-karjai-kozul.htmlA 21 éves lány már csak csont és bőr volt, amikor úgy gondolta, hogy ideje változtatni az életén: az anorexiás lány szexmunkásnak állt. Mindez pedig a testén, lelkén, és anyagi helyzetén is segített. Dr. LifeOrigoVért izzad és könnyezik egy beteg kislány: Fotó!http://www.life.hu/drlife/20170504-vert-sir-es-izzad-egy-beteg-kislany.htmlNagyon ritka betegségben szenved egy fiatal lány. Nem tudja úgy elhagyni az otthonát, hogy a testének valamely részéből ne csöpögne a vér. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.