Ezekkel a tünetekkel küzd egy menopauzás nő: Vallomás

Forrás: Thinkstock -
klimax változókor menopauza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A menopauza előbb-utóbb mindenkit utolér, mégsem szeretünk róla beszélni, ahogy sok más természetes folyamatról sem. Ám ez a nő őszintén bevállalta, és elmesélte, mit él át a változókor során. 

Nemrég töltötte be az 50. életévét az a nő, aki hajlandó volt kendőzetlen őszinteséggel mesélni a menopauza kellemetlen hátulütőiről. Állítása szerint rengeteg olyan velejárója van, ami szinte mindenkit egyformán érint, és éppen ezért olykor jó érzés egy kicsit panaszkodni ezek miatt:

"Az étvágyam nem olyan, mint régen: kevesebb szexre és több Pilóta kekszre vágyom." "Régebben a menzeszem olyan pontos volt, mint egy svájci óra. Mostanában inkább olyan, mint a Wizz Air járatai: háromból kettő késik." "Hát nem szemétség, hogy miközben felül izzadok, mint a ló, a hüvelyem egyre szárazabb?" "Az egyetlen sport, amit űzök, hogy birkózok a hangulatingadozásommal." "Az volt ráírva a csoki dobozára, hogy húsz deka. Akkor miért híztam három kilót?" "A hőhullámaim jelentősen hozzájárulnak a globális felmelegedéshez." - meséli az asszony.

A klimax minden nőt érint, mégsem beszélünk róla. Pedig ugyanazokkal a tünetekkel küzd mindenki
Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Elmondása szerint a súlygyarapodás mellett a hangulatingadozás az, amit nagyon nehéz kezelni, hiszen olykor teljesen indokolatlan helyzetekben is változnak az érzelmei:

"A nappalok érzelmi hullámvasúthoz hasonlítottak. A legmélyebb pont valahol a Mariana-árok fenekén volt, a legmagasabb pedig a Mount Everest csúcsán. Sokat sírtam és gyakran voltam feszült, minden különösebb ok nélkül. De amivel a legnehezebben birkóztam meg, az a hízás volt. Ahogy mentek össze a ruháim, úgy zsugorodott az önbecsülésem"

Ám úgy gondolja, hogy az önbizalomhiány legjobb ellenszere, ha van az ember mellett egy odaadó társ, aki a változásaival együtt is elfogadja, támogatja és szereti őt - írta meg a Szülő2.0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.