Árpának hitt daganat miatt a fél arcát elveszítette a magyar férfi, aki éveken át egy hatalmas ragtapasszal a fején élt. Egy magyar orvosnak köszönhetően azonban visszakapta az életét: egyedülálló módon szilikonból készült arcprotézist kapott. 

A magyar férfi szilikonból kapott új arcot, a szemét pedig akrilból készítették, miután egy félrekezelt daganat miatt elveszítette a fél arcát. Péter kálváriája évekkel ezelőtt kezdődött, amikor a szemén megjelent egy csomó, amit az orvosok árpaként kezeltek. Mivel nem akart múlni, eltávolították a kinövést, és már akkor felfedeztek benne rosszindulatú sejtburjánzást. Újabb műtét következett, ekkor már felnyitották Péter egész arcát, és kivették a rosszindulatú daganatot.

Péter arcán már alig észrevehető a különbségForrás: TV2/Tények

"Akkor megmaradt mindenem, vissza lett csukva az arcom, a szemem is megmaradt" - mondta a Tényeknek Péter, akit sajnos újra megtámadott a gyilkos kór. "Teljesen szétszedték a fejemet, kaptam sugárkezelést és két kemoterápiát is. Évekig úgy éltem, hogy egy ragtapasz volt a fejemen" - számolt be a férfi történetéről, aki nem adta fel. Nem akart egy hatalmas kötéssel élni, ezért folyamatosan kereste a megoldásokat, de a legtöbb túl drágának bizonyult. Már kezdte elveszteni a reményt, amikor rátalált egy magyar cégre, amely szilikonból készít protéziseket. Akkor az orvos még nem volt képes arra, hogy Péter arcához készítsen protézist. A férfi ezért egy év múlva kereste meg újra Ravasz Pál szilikon-protetikus, ortopédiai műszerészt, aki addig tanulmányozta, hogyan segíthetne a férfin, és elkészítette Magyarországon először az arcprotézist, Péter pedig visszakapta az életét.