Benkő László, az Omega billentyűse régóta szenved betegségétől, de a diagnózist csak júniusban kapta kézhez, amely szerint a daganata rosszindulatú. Most azonban biztató híreket olvasni róla: a zenész jobban van. Egy új terápiának köszönhetően Benkő daganatos sejtjeinek mennyisége csökkenni kezdett.

"Nagyon jó híreket kaptam, erre az eredményre hosszú ideje vártam! Már híztam, de jobb az állóképességem is. Most már bizakodom. Úgy látszik, igaza volt az orvosomnak, jó ez az új, különleges kemoterápia, ami drasztikusan csökkenti a rákos sejteket. Most vagyok a kezelés felénél, van pár hét szünet" - nyilatkozta a Borsnak a zenész. 

Fotó: Bielik István - Origo

"Nem bánom, mert elégé megviselt. De arra is jó a szünet, hogy szabadon jöhetek-mehetek. A hétvégén Németországban lépünk fel. Ilyenkor a többi gyógyszert ugyanúgy szednem kell, csak ezt szüneteltetem. Utána kezdődik a második terápiás időszak. Bízom benne, hogy annak a végén még jobbak lesznek az eredményeim. Végül a CT-s vizsgálat mutatja majd meg, hogy a daganat mennyit zsugorodott" - tette hozzá.