Székhelyi József színművészről egy mellkasi beavatkozás során derült ki, hogy sokkal nagyobb a baj, mint hitték. A minták ugyanis áttétet mutattak. A színész most nyiltkozott a problémáról, és leszögezte, felveszi a harcot. 

Székhelyi Józsefnél egy mellkasi beavatkozás során derült ki, hogy nagyobb a baj, mint gondolták. Először tüdőrákra gyanakodtak, de csak az a biztos, hogy a színész mellhártyájáról vett minta áttétet mutatott. A színművész a Mokkában nyilatkozott részletesen az operációról és arról, hogy milyen feladatok várnak rá, és leszögezte, hogy felveszi a betegséggel a harcot. 

Székhelyi Józsefnek nem tüdőrákja van, valahol máshol lehet a problémaForrás: [origo]

"Valami mellkasi trauma következtében, közel 3 és fél hét alatt 6 liter pangó zagyvalékot kellett lecsapolni a mellkasomból, mert fulladtam. Ez a lé egyszerűen nem hagyta működni a jobb oldali tüdőlebenyt, így a vitálkapacitásom szinte felére, vagy kevesebbre csökkent. Ennek következtében meg kellet igazítani a mellüregemet, a mellhártyámat vissza kellett terelni a helyére. Lezárták az összes rést, a folyadék eltávozott, és úgy éreztem, hogy paradigmatikus változás állt be, mert szabadon lélegezhettem, és hihetetlenül nagy érzés volt, hogy nem fulladok. Ezt a gyönyörérzetet árnyékolta be az a szövettani gyanú, amit mintaként a mellhártyámról lehántottak: az bizony egy áttét jele. Ma reggel vár rám egy feladat, pontosabban kettő. A mindennapi feladat, hogy iskolába vigyem a kisfiamat és óvodába a kislányomat, utána elmegyek egy intézetbe, ahol egy úgynevezett Pet- CT teszt alá vetnek, és ez, mint egy lokátor kijelöli azt a pontot, hogy hol van az origója a támadásnak. A patológiai vélemény az volt, hogy nem tüdőrák, nem áttétes prosztatarák, hanem valami egyéb a hasüregemben valahol. Ezt a valaholt derítik ki ma délelőtt. Ennek nagyon örülök, mert legalább tudunk egy támpontot, ami ellen fel lehet venni a harcot, és én föl is veszem, meg az orvosaim is erre bíztatnak" – mondta a Mokkában Székhelyi József, akinek a legnagyobb fájdalma, hogy most nem puszilhatja meg a gyermekeit a sugárzásveszély miatt. Hozzátette, hogy nem érzi magát betegnek. „Mentálisan feldolgozom, de nem lehetek gyenge, és nem is vagyok gyenge. Persze legyengített a folyamat, majdnem 10 kilót lefogytam, de van, aki fitneszszalonba jár ezért, hogy 10 kilót ledobjon" – mondta a színművész, aki persze leszögezte, hogy ez önirónia, de szeretne ezzel is erőt adni a sorstársainak. Nem lehetünk betegek! Pusztuljon el a rák, ne mi" – zárta a beszélgetést a színművész.