Tátrai Tibor 40 év masszív ivás után döntött úgy, hogy egy kortyot sem iszik többé. Egy megrázó esemény döbbentette rá, hogy nem folytathatja így tovább az életét, de nem bánta meg a múltat. 

Ahogy azt mondani szokták, Tátrai Tibor a két végén égette a gyertyát. A zenész rengeteg alkoholt fogyasztott, de hiába próbálta letenni. Szeptember végén az egyik buliban teljesen összeomlott. A kórházban kötött ki, ahol olyan trauma érte, amitől megvilágosodott és elhatározta, soha többet nem iszik. 

Tátrai Tibor már nem iszikForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"Azon a bulin nekem több dolog is összejött. Sok melót vállaltam, ehhez jött egy alkoholelvonós depresszió, ami miatt más folyadékot sem ittam. A színpadon odatettem magam, két litert leizzadtam, az öltözőben pedig összeomlottam. Négy liter infúziót csepegtettek belém a Honvéd kórházban. Egy éjszakát töltöttem a sürgősségi megfigyelőn. Kilencen voltunk a kórteremben, ebből reggelre ketten meghaltak. Akkor és ott megfogadtam, többet nem iszom. Elengedtem" - mondta a Blikknek Tátrai Tibor, aki azóta tele van energiával, de ennek ellenére nem bánta meg, hogy 40 évig ivott. "Néha érzek keserűséget. A régi énem szívesen legurítana napi két-hat-tíz sört, ahogy korábban. Egy percig sem bánom, hogy 40 évet végigpiáztam, de ennek vége. Nem kamuzok, nem szlopálok stikában. Ha van itt Magyarországon, aki szintén hobbit csinált az italból, és egy kicsit is hallgat rám, azoknak azt ajánlom, engedjék el, méghozzá máról holnapra. Én megtaláltam valamit ebben az állapotban. Nem vagyok csalódott, és nem lettem borongós, bár az is igaz, nekem sokat ad a muzsika" - mondta a zenész.