Volt olyan híresség, aki egy egész emeletet lezáratott, amikor szült, mások viszont a luxusból is a leginkább puritánabb megoldást választották. Nézzük a leg-leg-leg szüléseket a sztárvilágban.

Ahol a legtöbb sztár szült

A Beverly Hillsben, a Cedars-Sinai Kórházban adott életet első gyermekének Kim Kardashian, akinek távozása után a számla, 153.000 dollár, vagyis körülbelül 42 millió forint volt. Ebben az összegben nemcsak az orvosi ellátás, de a különleges lakosztály, és az állandóan elérhető, személyi bába is beletartozott. A kórház különlegessége, hogy itt nem egy szobát, és egy szülőszobát bérelnek a kismamák, hanem egy komplett lakosztályt, amely három szobából, és két fürdőszobából áll. A felszolgált menü tele van friss gyümölccsel, süteménnyel és frissen facsart gyümölcslevekkel.

A Beverly Hillsben, a Cedars-Sinai Kórházban adott életet első gyermekének Kim KardashianForrás: Cedars-Sinai Medical Center

De külön lehet bérelni fodrászt, manikűröst és pedikűröst is. Itt szült egyébként Kourtney Kardashian, Kate Hudson és Victoria Beckham is.

Mindez persze még nem minden. Miután Kanye West és Kim Kardashian első közös gyermeke, North West megszületett, a rapper egy 770.000 dollárt (kb. 211 millió forint) érő gyémántgyűrűt adott Kimnek, amit a pletykák szerint elraboltak tőle, amikor megtámadták Párizsban.

Ami a sztároknak, csak aprópénz lenne

Kim Kardashian számlájához képest, szinte aprópénz volt az, amint Katalin hercegné és Vilmos herceg fizettek, az első gyermekük születésekor. Katalin az észak-londoni St. Mary's kórház Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján hozta világra György herceget.

Katalin az észak-londoni St. Mary's kórház Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján hozta világra György hercegetForrás: AFP/Ben Stansall

A kismama is pont abban a szülőszobában, és abban a luxus lábadozóban volt, ahol évtizedekkel korábban Diana hercegnő,

valamint Anna hercegnő is szült. A szoba foglalója 9000 dollár (kb. 2,5 millió forint), majd azt követően napi 1600 dollárt (kb. 450.000 forint) kell fizetni a kórháznak. A brit trónörökös átszámítva végül 4,5 millió forintot csengetett ki a neje első szülésért. Ebben már benne volt az orvosok, és az ápolók bére is.

Az egyik legdrágább

New Yorkban, Manhattanben található a Lenox Hill kórház, amely az egyik legdrágább intézmény, ha szülésről van szó. Természetesen itt is számos ismert nő adott már életet a gyermekének, köztük Beyoncé is lányának, Blue Ivynek 2012-ben.

Manhattanben található a Lenox Hill kórház, amely az egyik legdrágább intézmény, ha szülésről van szó; itt szült BeyoncéForrás: AFP/Timothy A. Clary

A díva és férje, a kórház egyik luxuslakosztályát bérelte ki, ahol mahagóni falak, selyem ágynemű, saját konyha, és személyi portás is a rendelkezésükre állt.

A lapok szerint, végül 1,3 millió dollárt (kb. kb. 357 millió forint) utalt át a hazáspár a kórháznak a szülési számla kiegyenlítésére. Az is igaz, hogy ők ketten egy teljes szintet kibérelték, mivel Beyoncé nem szeretett volna idegenekkel összefutni.

A leghisztisebb

Angelina Jolie szülése sem volt mindennapos esemény. A színésznő a nizzai Lenval Kórház teljes szülészetének felét lezáratta, amikor világra hozta ikreit. Angelina különböző szolgáltatásokkal bővítette ki mindazt, amit a kórház kínált: testőröket fogadott, helikoptert bérelt, és külön szobákat rendeztetett be a már meglévő gyerekeinek. Egészségi állapota miatt, a színésznő már egy hete volt a francia kórház betege, amikor egy alkalommal lesifotókat készítettek róla, az ablakon keresztül. A pletykák szerint ebből lett elege Jolie-nak, aki bár természetesen úton akart szülni, végül a császármetszést választotta, mert nem volt megelégedve a kórház biztonsági intézkedéseivel, és nem akart több időt ott tölteni. 10 évvel ezelőtt arról is sokat írtak a lapok, hogy Pitt leamortizálta a francia kórház egyik szobáját, a szülés után ugyanis elég durván berugott. Így a házaspár a kötelező költségeken kívül, még egy felújítást is kifizetett a franciáknak.

Angelina Jolie a Lenval Kórház teljes szülészetének felét lezáratta, amikor világra hozta ikreitForrás: AFP/Stephane Danna