Ez a fiatal lány büszkén vállalja a testét, pedig egy igen feltűnő protézissel él együtt. 

Zainab Mohammed egy tinilány, aki egy ritka rendellenességel (PFFD) érkezett a világra, ugyanis az egyik combcsontja, (ebből kifolyólag a lába) mindössze a combjáig fejlődött ki. Az orvosok szerint nem örökletes betegségről van szó, de ennek ellenére sem tudják megmondani, hogy pontosan miért alakult ki.

A PFFD-ben szenvedőknek protézis és/vagy speciális cipő nélkül nehézkes a szabad közlekedés, a járás, sőt, sok esetben kellemetlen beavatkozásokra is szükség van. Zainab is megjárta a poklot, de nem csak a kellemetlenségek és a fájdalmak miatt, hanem a lélekben elszenvedett sérelmei miatt is. 

Zainab MohammedForrás: modelmanagement.com

A környezete ugyanis nem volt együttérző és elfogadó a rendellenessége kapcsán. Sokat csúfolták az iskolában a társai a külseje miatt, csúnya megjegyzéseket tettek a protézisére. De Zainab az évek alatt megtanult együttélni ezzel, és már egyáltalán nem akarja elrejteni a hibáját. 

Azóta már egy könyvet is kiadott PFFD (People Fear For Disabled) címmel. A lány azt nyilatkozta, hogy az írás és a költészet segített neki legjobban kifejezni magát. Szeretné, ha az ő nyilvános szerepvállalása másoknak is segítséget, támaszt nyújtana - írta meg a Metro

A Zainab testéről készültfotókat itt nézheted meg.

Paola Antonini féllábú modellélt őrül meg az internet
Paola 2014-ben szenvedett autóbalesetet, amikor a barátaival utaztak Rióba. A szerencsétlen esemény következtében amputálni kellett a lány bal lábát, azóta pedig művégtaggal éli az életét. Olvass tovább itt...