Kiállt az egész világ elé Zainab Mohammed, a féllábú lány

Forrás: modelmanagement.com -
betegség féllábú elfogadás Zainab Mohammed
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez a fiatal lány büszkén vállalja a testét, pedig egy igen feltűnő protézissel él együtt. 

Zainab Mohammed egy tinilány, aki egy ritka rendellenességel (PFFD) érkezett a világra, ugyanis az egyik combcsontja, (ebből kifolyólag a lába) mindössze a combjáig fejlődött ki. Az orvosok szerint nem örökletes betegségről van szó, de ennek ellenére sem tudják megmondani, hogy pontosan miért alakult ki.

A PFFD-ben szenvedőknek protézis és/vagy speciális cipő nélkül nehézkes a szabad közlekedés, a járás, sőt, sok esetben kellemetlen beavatkozásokra is szükség van. Zainab is megjárta a poklot, de nem csak a kellemetlenségek és a fájdalmak miatt, hanem a lélekben elszenvedett sérelmei miatt is.

Zainab Mohammed Forrás: modelmanagement.com

A környezete ugyanis nem volt együttérző és elfogadó a rendellenessége kapcsán. Sokat csúfolták az iskolában a társai a külseje miatt, csúnya megjegyzéseket tettek a protézisére. De Zainab az évek alatt megtanult együttélni ezzel, és már egyáltalán nem akarja elrejteni a hibáját.

Azóta már egy könyvet is kiadott PFFD (People Fear For Disabled) címmel. A lány azt nyilatkozta, hogy az írás és a költészet segített neki legjobban kifejezni magát. Szeretné, ha az ő nyilvános szerepvállalása másoknak is segítséget, támaszt nyújtana - írta meg a Metro.

A Zainab testéről készültfotókat itt nézheted meg.

Paola Antonini féllábú modellélt őrül meg az internet

Paola 2014-ben szenvedett autóbalesetet, amikor a barátaival utaztak Rióba. A szerencsétlen esemény következtében amputálni kellett a lány bal lábát, azóta pedig művégtaggal éli az életét. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.