A világ legjobb úszojaként számontartott Michel Phelps súlyos depressziója miatt akart végezni magával.

Phelps egy mentális egészséggel foglalkozó konferencián vett részt, ahol súlyos depressziójáról vallot, és azt is elmesélte, amit eddig titkolt: többször is foglalkoztatta az öngyilkosság gondolata - írta meg a CNN.

"Mindig "éhes" voltam, többet akartam. Tényleg addig akartam hajtani magam, hogy lássam, mi a maximum. Minden olimpia után mély depresszióba estem. Először a 2004-es játékok után mentem ezen keresztül" - mondta az úszó. A legrosszabb a 2012-es olimpia után volt, Phelps már sportolni és élni sem akart. Ezekben az időszakokban napokig nem hagyta el a hálószobáját, nem evett, nem akart többé létezni. Aztán egyszer csak rájött, hogy segítségre van szüksége: "Emlékszem, amikor az első kezelésemre mentem. Remegtem, olyan ideges voltam a változástól, ami rám várt. Ki kellett találnom, hogy min megyek keresztül."

Michael Phelps ma már boldogan él feleségével és gyermekévelForrás: instagram.com/m_phelps00

Amikor aztán végre elkezdett beszélni az érzéseiről, az élet sokkal könnyebbé vált: "Annyiszor kérdeztem már meg magamtól, hogy miért nem tettem ezt meg 10 évvel ezelőtt. De akkor még nem álltam készen. Mindig is nagyon jó voltam abban, hogy elűzzem magamtól azokat a dolgokat, amikről nem akartam beszélni."

Phelps ma már tudja, hogy teljesen rendben az, ha valaki nincsen rendben, és a mentális betegségekkel minden nap fel kell venni a harcot. Szerinte az öngyilkosságok számának emelkedését csak úgy lehet megállítani, ha az emberek nem félnek erről nyíltan beszélni.