Császármetszés: a megvágott arcú baba családjától nem kértek bocsánatot

baba vágás császármetszés Budapest arc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Császármetszés során ejtettek egy 1 centinél is nagyobb vágást a baba arcán Budapesten, az anya Facebookon kért segítséget a helyzet megoldására. A kórház és az orvos azóta sem kért bocsánatot a családtól.

Ahogy arról a Life.hu is beszámolt, Budapesten császármetszés közben egy 1,2 centiméteres vágást ejtett az orvos a kisbaba arcán. Az anya Facebookon kért segítséget, ugyanis nem szeretné, ha kislánya arcán ottmaradna a heg. A kórházzal azóta sem beszéltek, nem kértek a családtól bocsánatot.

A császármetszés közben megvágott babán egy magánklinika segít - Képünk illusztráció "Forrás: Thinkstock "

"A család megpróbálhat egy eljárást indítani, hogy a császármetszés során nem a törvényben előírt, elvárható gondossággal avatkoztak be. Hiszen a baba fekvését előzőleg ultrahangon biztosan megállapították. Azonban a beleegyező nyilatkozatot valószínűleg aláírta az édesanya, abban pedig benne van a műtéti kockázatra történő figyelmeztetés, amelyet aláírásával vállalt" - mondta dr. Ábrahám László ügyvéd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.