Császármetszés során ejtettek egy 1 centinél is nagyobb vágást a baba arcán Budapesten, az anya Facebookon kért segítséget a helyzet megoldására. A kórház és az orvos azóta sem kért bocsánatot a családtól.

Ahogy arról a Life.hu is beszámolt, Budapesten császármetszés közben egy 1,2 centiméteres vágást ejtett az orvos a kisbaba arcán. Az anya Facebookon kért segítséget, ugyanis nem szeretné, ha kislánya arcán ottmaradna a heg. A kórházzal azóta sem beszéltek, nem kértek a családtól bocsánatot.

A császármetszés közben megvágott babán egy magánklinika segít - Képünk illusztráció"Forrás: Thinkstock "

"Nem kétségbeesetten tettük közzé a fotót, hanem megoldást kerestünk, miután két hét alatt az ismerősök által sem jutottunk közelebb a megoldáshoz" - mondta a Blikknekaz apa, Ákos. Hozzátette, sem a kórház, sem az orvos nem kért bocsánatot, szerencséjükre egy magánklinika viszont felajánlotta a segítségét. "A kórháztól teljesen függetlenül jelentkezett egy klinika, hogy díjtalanul helyrehozzák Kitti arcát. A kórház vezetőségével vagy az orvossal azóta sem beszéltünk, sajnos, nem sok értelme lenne" - mondta az apa. Pereskedni nem szeretnének, de vizsgálatot igen, hogy kiderüljön, rendszeresen hibázik-e az orvos. 

"A család megpróbálhat egy eljárást indítani, hogy a császármetszés során nem a törvényben előírt, elvárható gondossággal avatkoztak be. Hiszen a baba fekvését előzőleg ultrahangon biztosan megállapították. Azonban a beleegyező nyilatkozatot valószínűleg aláírta az édesanya, abban pedig benne van a műtéti kockázatra történő figyelmeztetés, amelyet aláírásával vállalt" - mondta dr. Ábrahám László ügyvéd.