Ilyen a klimax a nők szerint: őszinte vallomások a változókorról

Forrás: AFP -
nők klimax vallomás menopauza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A változókorról sem igazán szokás beszélni, ki tudja miért, ez talán még nagyobb tabutéma, mint a nők szexuális élete. Pedig ez egy nagyon fontos mérföldkő, ami egyeseknek megkönnyebbülést hoz, másoknak azonban maga a pokol. Az ezen átesett nők vallottak arról, hogy ők mit éltek át. 

A nők életének egyik nagyon fontos állomása a változókor beköszönte, ami egyeseknek az igazi felszabadultságot hozza el, míg másokat csaknem depresszióba taszít. Mindenkire másként hat, ezt mutatja azoknak a nőknek a vallomásai is, akik már átestek a klimaxon. A Ripost összeszedte beszámolóikat a menopauzáról.

A klimax mindenkire másként hat Forrás: AFP

  • "50 éves vagyok, felszedtem pár kilót, és utolért a változókor. A férjem vagy két éve hozzám se nyúlt. Tulajdonképpen megértem, én se tudnám megkívánni magam."
  • „A változókorban vagyok, és erőt vett rajtam a depresszió és a szorongás. Az egyetlen, amitől jobban érzem magam, az a szex."
  • „Engem nem zavar a menopauza, és a férjemet sem – heti háromszor-négyszer szexelünk."
  • „A barátnőim mind panaszkodnak. Én meg örülök, hogy már nem kell aggódnom a terhesség miatt."
  • „Öregszem, hőhullámaim vannak, a szex pedig fájdalmassá is tud válni. Pokoli ez az egész."
  • „Úgy érzem, a természet a menopauzával üzeni meg, hogy elég a szexből. Mindennek érzem magam, csak szexisnek nem: egyszerűen idétlenül érzem magam az ágyban. Öreg vagyok, és kész
  • „45 évesen léptem a változókorba. Igaz, volt pár hőhullámom, de a szexuális étvágyam szabályszerűen elszabadult."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.