Talán Attila gyermekkorában agyhártyagyulladást kapott egy kullancs miatt: lebénult

Forrás: Facebook/Attila Talan -
agyhártyagyulladás bénulás kullancs Talán Attila gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan jön a kullancsszezon, az élősködők által terjesztett kórok pedig életre szóló károsodásokat okozhatnak. A magyar énekes, Talán Attila ezt nagyon jól tudja, ő gyermekkorában le is bénult miután agyhártyagyulladást kapott egy kullancs miatt.

Talán Attila agyhártyagyulladást kapott gyermekkorában, és két hétre le is bénult a betegség következtében. A súlyos kórt egy kullancstól kapta el, de ő még szerencsésnek mondhatja magát, ugyanis nem lett maradandó a károsodása.

Talán Attila 2 hétre lebénult agyhártyagyulladás miatt Forrás: Facebook/Attila Talan


„Egy óvodás táborban lettem teljesen rosszul" – mondta a Mokkában Attila: sugárban hányt és émelygett, ám akkor még nem tudták, hogy mi okozhatja a bajt. „Elájultam az udvaron játszás közben, onnantól kezdve mentőszolgálat, vittek be és igazából lebénultam deréktól lefele. És akkor egy kéthét kórház, és ez egy enyhe lefolyású agyhártyagyulladás volt" – mondta Attila. A műsorban megszólaló szakértő szerint az agyhártyagyulladás ellen a védőoltással lehet a leghatékonyabban védekezni, a Lyme-kórt viszont semmivel nem lehet kivédeni: az a fontos, hogy időben észrevegyük a kullancsot, és forduljunk orvoshoz, ha bőrpírt, vagy fejfájást, rossz közérzetet tapasztalnánk.

Undorító: ennyi fajta féreg élhet a testedbenhttp://www.life.hu/drlife/20180228-ennyi-fajta-fereg-elhet-a-testedben.htmlMeglepődött egy fiatal nő, amikor hatalmas férgeket "húztak ki" a szeméből. Mégis milyen giliszták, paraziták jelenhetnek meg a szervezetünkben és milyen betegséghez köthetjük őket? Dr. Life--Gáspár Evelin lézeres szemműtétre készül: videóhttp://www.life.hu/drlife/20180306-gaspar-evelin-lezeres-szemmutetre-keszul-video.htmlGáspár Evelin rászánta magát a szemműtétre, ugyanis nagyon elege volt abból, hogy folyton kontaktlencsét vagy szemüveget kellett hordania. Dr. LifeOrigoTörőcsik Mari aggódik Jirí Menzelért, ezt üzente nekihttp://www.life.hu/drlife/20180305-torocsik-mari-aggodik-jiri-menzelert-ezt-uzente-neki.htmlÜzent barátjának, a nemrég műtött Jirí Menzelnek Törőcsik Mari. A színésznő nagyon aggódik a rendezőért. Dr. Life--Magyar orvoscsapat választja szét a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket, Rabiát és Rukiyáthttp://www.life.hu/drlife/20180305-magyar-orvoscsapat-valasztja-szet-a-fejuknel-osszenott-bangladesi-sziami-ikreket.htmlA bangladesi ikerpár, Rabia és Rukiya műtétjét a világon egyetlen orvos sem vállalta, de egy magyar csapat úgy döntött, ők megpróbálkoznak a fejüknél összenőtt ikrek szétválasztásával. A veszélyes és bonyolult műtétsorozat első része sikerrel zárult. Dr. Life--Árpa Attila nagyon beteghttp://www.life.hu/drlife/20180305-arpa-attila-nagyon-beteg.htmlÁrpa Attila betegsége miatt elmarad a bemutató. Senki sem tud beugrani helyette.Dr. Life--Megszólalt infarktusa után Nyemcsók János, a Piramis énekesehttp://www.life.hu/drlife/20180305-megszolalt-infarktusa-utan-nyemcsok-janos-a-piramis-enekese.htmlKoncert közben lett rosszul a Piramis zenekar 52 éves énekese, Csoki, azaz Nyemcsók János. A zenész a Ripostnak nyilatkozott. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.