Több mint 97 ezren osztották meg annak a magyar nőnek a posztját, aki különös és ritka betegségben szenved: hólyagfájdalom szindrómával küzd, ami borzalmas fájdalommal jár és gyógyíthatatlan. Sorstársakat keres.

Elviselhetetlen fájdalmak között éli az életét Gyovai Éva, aki végső elkeseredésében a világ elé tárta problémáját. Facebookon kért segítséget, posztját 97 ezer ember osztotta meg. A 26 éves lány azért döntött úgy, hogy megosztja legféltettebb intim titkát, mert sorstársakat keres. Éva egy ritka és fájdalmas betegségben szenved: hólyagfájdalom szindrómával küzd, ami gyógyíthatatlan.

Fájdalmas betegséggel küzd a magyar nő - Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

"Sokat gondolkodtam, hogy nyilvánosság elé merjem-e tárni a legféltettebb, legintimebb titkomat, de rádöbbentem, hogy ez az utolsó esélyem. Azt remélem, ennek a lépésemnek köszönhetően találok más IC-szindrómás betegeket, s együtt közelebb jutunk egy jobb élet lehetőségéhez" – mondta a Ripostnak Éva, aki rengeteg kezelést kipróbált már, ám ahhoz is sok idő kellett, hogy rájöjjenek, ez okozza a problémát. A fiatal lány azt is elárulta a lapnak, rengeteg üzenetet és támogatást kapott. "Nagyon jólesik, hogy biztatnak, nem is gondoltam volna, hogy ekkora összefogás alakul ki. Már több olyan embert is találtam, aki szintén ebben a betegségben szenved, illetve olyat is, akinél már van javulás! Egyik sorstársammal egy fórumot is elindítottunk. A legfőbb cél, hogy találjunk egy olyan szakembert, aki biztosan tud segíteni abban, hogy élhető életet élhessünk, és visszakapjuk az életünket. Úgy tudom, 1-től 8 hónapig lehet tünetmentessé válni. Ha a félévet elérnénk, már az is csoda lenne" – mondta a lány.

Hólyagfájdalom szindróma
Ritka, fájdalmas és gyógyíthatatlan betegség, amely a hólyagot védő nyákréteg hiánya miatt alakul ki. Ez lenne felelős azért, hogy a vizeletben található sók, és egyéb anyagok ne ingereljék a hólyagot, de ez esetben a védőréteg foltokban hiányzik, az állandó irritáció miatt pedig gyulladás alakul ki. Magyarországon 20 ezren lehetnek érintettek, de csak néhány százat diagnosztizáltak, mivel nagyon nehezen ismerik fel a betegséget.