Komoly szívbetegséggel küzd Boros Lajos. A rádióst műteni kell, de az orvosok a beavatkozást csak azután tudják elvégezni, ha Lali király szervezete megerősödött. Rónai Egon a Facebookon írt neki nyílt levelet. 

"Nyílt levél Lali királynak!
Rosszak a hírek, olvasom. A birodalom szíve makrancoskodik. Pontosabban a királyságot jelképező uralkodó szíve.
Lali király, te már kitaláltad magadat. Szegénylegényből, egygitáros, egydalos vándorból - hogyha fú a szembeszél, emlékszel? - lettél valaki. Ahogy vezetőhöz illik, döntöttél arról, ki lehet trubadúr a monarchia határain belül (lemezgyár), miről hallhat hírt a nép (rádió), min-kin nevethet (tévé). Készítettél képfestményeket (vagy mik is azok), videoklipeket (kortörténet mind), voltál rajongva, sakkversenyen szurkoló apa, meghatódott férfi.
Kitaláltad, hogy király vagy. Illetve, egyszer így szólított egy hallgató a Danubius Rádióban, aztán erre rákaptál.
Kitaláltam a Fórum Hotel aljában (halljában), hogy akkor már legyen audienciád is, két óra hétvégén. Valamit tán hozzátettem az impérium dolgaihoz ezzel.
Egy szobában ültünk és röhögtünk évekig. Amin mi nevettünk, más csak sírt volna. (Néha mi is.)
Egy király ne az örökkévalósággal kacérkodjon. Lali király,rád itt van szükségük alattvalóidnak (rajongóidnak), akiket szatírikus poénjaid, agyament ötleteid, megvalósíthatatlan fantazmagóriáid, néha nyakatekert gondolatmeneteid végül mindig egyenes irányban tartottak.
Lali király, népies nevén Boros Lajos, vigyázz magadra! Legyen példaképed Viktória királynő vagy Bhumibol Abduljadedzs, ő 70 évig ült a thaiföldi trónon! Az uralkodó szívjósága közérdek! Legyen hát újra jó (a) szíved! Gyógyulj meg, Barátom!" - olvasható a posztban