Az Indiana államban élő Chamerlain Anderson vitiligóban szenved. A ritka bőrbetegsége miatt, 30 évig sminkelte az arcát, de még a kezeit is, enélkül ugyanis nem mert kimenni az utcára. Aztán találkozott ez kislánnyal, aki ráébresztette, hogy mennyire fontos, hogy vállalja önmagát.

Chamerlain tízéves volt, amikor először a kezén, majd a lábaim is megjelentek a vitiligo jegyei. Később pedig az arcán lettek hatalma, szív alakú foltok. A most 42 éves nő, sokáig csak sminkben mert kimenni az emberek közé. Azután döntött úgy , hogy felvállalja az állapotát, és nem használ többet erős sminket, hogy találkozott egy kislánnyal egy támogatói csoportban, aki szintén vitiligoban szenved.

„Soha nem voltam még olyan magabiztos, mint most, miközben évekig harcoltam depresszióval az állapotom miatt, és megkíséreltem már öngyilkosságot is a betegségem miatt"

– magyarázta a nő egy interjúban.

A vitiligo nem más, mint egy szerzett idiopatikus rendellenesség, ahol hiányoznak a működő melanociták. A leggyakrabban érintett testrészek az arc, a kézfej, a hónalj, a köldök és anogenitális rész körüli bőr és az alsó végtagokon a sípcsont feletti bőr. Az érintett bőrfelület általában fehér hatást kelt, konvex élei vannak, és változó számban és kiterjedésben lehet jelen. A vitiligo oka ismeretlen, a betegség jelenleg nem gyógyítható, csak kezelési módszerek léteznek. A vitiligo oka nem ismert.
"Nem tudom elmondani, hány ember jön oda hozzám, nap, mint nap, mióta felvállaltam magam. Azt mondják, csodálatos vagyok és bátor. Ez nekem máris elég visszaigazolás.

Olyan, mintha Isten adott volna nekem egy második esélyt az életre azzal, hogy felnyitotta a szemem.

– folytatta a háromgyerekes Chamerlain, aki azt mondja, ma már sajnálja azokat az éveket, amikor eltakarta magát, csakhogy ne bámulják őt az emberek. Havonta legalább 400 dollárt (kb. 100.000 forintot) költött minőségi sminkekre 30 éven keresztül.

Picture of my weekend ❤

DenisestartlovingherselfSawyer (@denisesawyerchamberlain) által megosztott bejegyzés,

Az asszonyra a szerelem is újra rátalált, egy 35 éves férfi személyében, akivel nyolc hónapja randiznak. "Egyszerűen gyönyörű vagyok a számára, soha nem látott teljesen lesminkelve "- mondja a nő, aki ötödik osztályos korától egészen 40 éves koráig viselt sminket. "Nem akartam válaszolni az emberek kérdéseire. Nem akartam, hogy bámuljanak, vagy megbélyegezzenek.

Előfordult, hogy nem használtam alapozót a kezeimre, és az emberek nem mertek kezet fogni velem, amikor találkoztunk.

Chamerlain azt mondja meg kellett tanulni szeretni önmagát. „Egy vitiligósaknak szervezett támogatói csoportban találkoztam egy kislánnyal, két évvel ezelőtt. Megszakadt a szívem, amikor arról beszélt, hogy mennyire szenved az állapotától. Azt éreztem, hogy támogatnom kell őt valahogyan, bátorítanom arra, hogy gyönyörű és legyen önbizalma. Felálltam, kimentem a mosdóban és lesikáltam az arcomról a festéket. Ez volt az első alkalom, hogy megszabadultam a sminkemtől." – emlékezik vissza a ma már modellként is dolgozó Chamerlain.

Right now life is beautiful ❤

DenisestartlovingherselfSawyer (@denisesawyerchamberlain) által megosztott bejegyzés,