Szörnyű élmény volt a császármetszés Erős Antónia számára

Forrás: All rights reserved/Mudra Laszlo -
ikrek császármetszés szülés Erős Antónia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ikerszüléséről vallott Erős Antónia: elárulta, szörnyen megszenvedte a császármetszést.

Bár 21 éve házas Erős Antónia, férjével viszonylag későn vállalkoztak a családalapításra. A csinos híradós 38 éves volt, amikor megszülettek ikergyermekeik. Természetes úton szeretett volna szülni, de közel a 40-hez, két babával a pocakjával, ráadásul cukorbetegségen ezt nem támogatták az orvosai, így végül császármetszésre került sor.

Antónia a Borsnak adott interjújában elmesélte, borzalmas emlékei vannak a szülésről.

Aki császárral akar szülni, az bolond! Jobb lenne, ha csak akkor végeznék el, ha muszáj. Tessék tudomásul venni: a császármetszés nagyon komoly kockázatokkal járó műtét, nem kedvtelésre van, nem válaszható lehetőség. Nem az a szerepe, hogy az anyuka megússza a fájdalmakat. Arra találták ki, hogy indokolt esetben megmentsék a baba vagy az anya életét. Szörnyű élmény volt. Nagyon sokáig voltak fájdalmaim, minden bajom. Nem értem azokat a nőket, akik ezt szeretnék, és az orvosokat sem, akik indok nélkül megcsinálják." – nyilatkozta.

Erős Antónia nem szívesen emlékszik vissza a császármetszésre Forrás: All rights reserved/Mudra Laszlo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.