Détár Enikő komoly hangszálműtéten esett át: számos szerepet nem kapott meg emiatt

Fotó: Polyák Attila - Origo -
Détár Enikő műtét hangszalag
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Détár Enikő nagyon komoly hangszálműtéten esett át, szerencsére nem történt nagyobb baj.

Kétszer is intubálni kellett Détár Enikőt, akinek a beavatkozás után mélyebb és rekedtebb lett a hangja, ami miatt több szereptől is elesett.

Détár Enikő Artisjus-díjas magyar színésznő Fotó: Polyák Attila - Origo

"Egy ciszta volt a hangszálaimon. Húztam-halasztottam a műtétet, de végül muszáj volt kés alá feküdnöm, nem akartam, hogy nagyobb baj legyen belőle. Nagyon ritka, amikor nem sikerül pontosan az intubálás, nálam ráadásul kétszer kellett. A műtét után tudtam meg, hogy amikor ledugták ezt a csövet a torkomon, megsérültek a hangszálaim. Mélyaltatásban végezték, nem éreztem belőle semmit. Nagyon megijedtem, hiszen egy komolyabb hangszálsérülés egy énekes-színésznőnél végzetes lehet. A beavatkozás óta rekedtebb és mélyebb lett a hangom, szinte újra kellett mindent tanulnom, hogy ugyanolyan minőségben tudjak teljesíteni a színpadon. Nem egy szereptől el is estem a hirtelen változás miatt. Nagyon türelmetlen vagyok magamhoz, ekkor tanultam meg, hogy vannak dolgok az életben, amiket szép lassan kell elérnünk, mert a kapkodás nem használ. Ebben hatalmas segítségemre volt dr. Mészáros Krisztina foniáter, akivel hónapokig dolgoztunk azon, hogy a lehető legjobban tudjam használni a mélyült és rekedtebb hangomat. A mai napig, ha tehetem, meglátogatom, illetve a fellépéseim előtt egy rövid gyakorlatsorral bemelegítem a hangomat" - írta meg a Bors nyomán a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.