Vallomás egy sztómazsákkal élő gyönyörű nővértől

betegség sztómazsák műtét IBS vallomás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy sztómazsákkal élő fiatal svéd nővér küzd azért, hogy végre leszámoljon sorstársai megbélyegzésével.

A 27 esztendős Sofie Christensen először 2012-ben észlelete gyomorpanaszait, majd amikor a tünetek súlyosbodtak, naponta több tízszer is WC-re kellett mennie, és villámgyorsan elkezdett fogyni, orvoshoz fordult. A szakemberek irritábilis bél szindrómát állapítottak meg nála, két évig gyógyszereket szedett, de a műtét elkerülhetetlenné vált: a vastagbelét a hasfalán vezették ki és sztómazsákot kapott.

Sofie megkönnyebbült a beavatkozás után, miután 7 hónapig már arra sem volt képes, hogy a sarki kisboltba leszaladjon.

Jobb, mint egy karácsonyi ajándék, olyan, mintha megvalósult volna egy álmom" – nyilatkozta a nő a Metrónak, aki azt azért bevallotta, hogy az első napokban nem volt könnyű, fájdalmat érzett, de rövid időn belül a sztóma elkezdett rendesen működni.

Az elején nagyon szenvedett az emberek negatív tekintetétől, akik igencsak megbámulták őt, amikor meglátták, sztómazsákja van. Hamarosan azonban összeszedte magát és most már nyíltan beszél a sztómájáról.

Elegem van a megbélyegzésből. Sokan vannak, akik szégyellik, hogy sztómazsákot viselnek. De őszintén szólva, mégis kit érdekel? A lényeg, hogy az életemet mentette meg a műtét és megszűntek a fájdalmaim. Végre magabiztos vagyok és büszkén vállalom, ami történt velem."

Újabb műtétre készül a saját lábát megoperáló rokkantnyugdíjas férfihttp://www.life.hu/drlife/20180530-ujabb-mutetre-keszul-a-sajat-labat-megoperalo-rokkantnyugdijas-ferfi.htmlSaját lábából műtött ki vérrögöt Seres István nagyatádi rokkantnyugdíjas néhány évvel ezelőtt. Most azonban újabb problémája támadt, az orvosok egy zsírcsomót találtak a hasában, fontolgatja, hogy ezt a beavatkozást is saját kezébe veszi. Dr. Life--Rémisztően sovány Tara Reid: fotóhttp://www.life.hu/drlife/20180529-remisztoen-sovany-tara-reid-foto.htmlTara Reid továbbra is sokkolóan vékony. Rajongóit ezúttal friss fotójával döbbentette meg. Dr. Life--Ezek az ételek okozzák a szellentést és a kellemetlen szagothttp://www.life.hu/drlife/20180529-ezek-az-etelek-okozzak-a-szellentest-es-a-kellemetlen-szagot.htmlA legtöbb ember kínosnak érzi a szellentést, azonban szembesülnünk kell vele, hogy ez egy természtes folyamat, ami minden embernél lejátszódik napi 5-15 alkalommal. De vajon, mi okozza? Dr. LifeThinkstockVárkonyi Andrea nagyon beteghttp://www.life.hu/drlife/20180529-varkonyi-andrea-nagyon-beteg.htmlCsúnya betegséget kapott el Várkonyi Andrea: gégegyulladásban szenved. Dolgozni sem tudott, mert teljesen elment a hangja.Dr. LifeFotó: Adrián Zoltán - OrigoCinthya Dictator pszichiátriai kezelésre szorult: videóhttp://www.life.hu/drlife/20180528-cinthya-dictator-pszichiatriai-kezelesre-szorult-video.htmlCinthya Dictator videós blogban vallott arról, hogy 5 hónapja pszichiátriai kezelésen vett részt. A fotós az intézetben is készített felvételeket, ezeket is bemutatta.Dr. LifeOrigoDaganatos betegséggel küzdenek Lajcsi áramlopási ügyének vádlottjaihttp://www.life.hu/drlife/20180525-daganatos-betegseggel-kuzdenek-lajcsi-aramlopasi-ugyenek-vadlottai-rak.htmlDaganatos megbetegedéssel küzdenek ketten is a Lajcsi-per vádlottjai közül. Az érintettek nem is jelentek meg az első tárgyalási napon. Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.