3 furcsa dolog, amit akkor tapasztalsz, ha várandós vagy

anyaság család várandós gyermek terhes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az állapotos nők teste rengeteg változáson megy keresztül, persze ezeket nem lehet általánosítani, hiszen mindenki teste más. Vannak azonban néhány furcsa dolgok, amelyeket az várandós nők tapasztalhatnak. 

A Mom.me oldal összeállított egy listát arról, hogy milyen furcsa dolgokat tapasztalnak a kismamák várandósság idején.

1. Gyakori ínyvérzés

A várandós nők hajlamosak az orrvérzésre és ínyvérzésre, ez az erek megnagyobbodása miatt van. De nemcsak az erek nagyobbodnak meg, a szívük is hevesebben dolgozik.

Furcsa dolgokat tapasztalhatnak a várandós nők Forrás: Shutterstock

2. Ezért érzékenyek a szagokra

Nem újdonság, hogy aki várandós, sokkal érzékenyebb a szagokra, illatokra. A cikk szerint ez azért van, hogy segítsen neki elkerülni azokat az ételeket, amelyeket nem szabad megenniük.

3. A babák már az anyaméhben is tudnak sírni

A National Geographic is cikkezett arról, hogy a babák már az anyaméhben is tudnak sírni. Természetesen a folyadék miatt ezt nem halljuk, mégis igaz. A jelenséget új-zélandi kutatók fedezték fel véletlenül. Eredetileg a dohányzás és kábítószer terhességre gyakorolt hatását akarták vizsgálni, ám az ultrahangon azt is látták, hogy a magzatok képesek sírni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.