Vallomás egy sztómazsákkal élő gyönyörű nővértől

betegség sztómazsák műtét IBS vallomás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy sztómazsákkal élő fiatal svéd nővér küzd azért, hogy végre leszámoljon sorstársai megbélyegzésével.

A 27 esztendős Sofie Christensen először 2012-ben észlelete gyomorpanaszait, majd amikor a tünetek súlyosbodtak, naponta több tízszer is WC-re kellett mennie, és villámgyorsan elkezdett fogyni, orvoshoz fordult. A szakemberek irritábilis bél szindrómát állapítottak meg nála, két évig gyógyszereket szedett, de a műtét elkerülhetetlenné vált: a vastagbelét a hasfalán vezették ki és sztómazsákot kapott.

Sofie megkönnyebbült a beavatkozás után, miután 7 hónapig már arra sem volt képes, hogy a sarki kisboltba leszaladjon.

Jobb, mint egy karácsonyi ajándék, olyan, mintha megvalósult volna egy álmom" – nyilatkozta a nő a Metrónak, aki azt azért bevallotta, hogy az első napokban nem volt könnyű, fájdalmat érzett, de rövid időn belül a sztóma elkezdett rendesen működni.

Az elején nagyon szenvedett az emberek negatív tekintetétől, akik igencsak megbámulták őt, amikor meglátták, sztómazsákja van. Hamarosan azonban összeszedte magát és most már nyíltan beszél a sztómájáról.

Elegem van a megbélyegzésből. Sokan vannak, akik szégyellik, hogy sztómazsákot viselnek. De őszintén szólva, mégis kit érdekel? A lényeg, hogy az életemet mentette meg a műtét és megszűntek a fájdalmaim. Végre magabiztos vagyok és büszkén vállalom, ami történt velem."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.