terhesség Tápai Szabina szűrés Kucsera Gábor várandós HIV-vírus AIDS
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tápai Szabina kismamaként is elment HIV-szűrésre, mert nagyon fontosnak tartja saját maga és születendő gyermeke egészségét.

Tápai Szabina odafigyel az egészségére, rendszeresen jár szűrésekre. Bár boldog házasságban él férjével, Kucsera Gáborral, természetesnek veszi, hogy a vérvételkor egyúttal a HIV-szűrést is letudja. Így történt ez akkor is, amikor kiderült, babát vár. Másokat is arra buzdít, hogy időről időre végeztessék el a vizsgálatot.

A szűrésre anonim is el lehet menni, csak kap egy sorszámot az illető, nem kell félni attól, hogy mindenki megtudja. Azt kellene tudatosítani, ha korán észreveszik a HIV-fertőzést, azzal együtt lehet élni, az életüket nem nagyon befolyásolja. Viszont ha átesik a következő stádiumba, akkor az elég nagy problémát okozhat. Én mindig a megelőzést tartom fontosnak és ezért mindig elmegyek, eljárok szűrésekre, megnézzük ezeket és kismamaként ez különösen nagy felelősség, hogy a gyermekedre is odafigyelj. Amikor kiderült a terhességem, már az első vérvételnél tök természetes volt, hogy azt is megnézzük, ezt is beikszeltük. 20 percig tartott, pár másodperc volt míg megszúrtak, levették a vért, aztán elmentünk sétáltunk egy kört és megvolt az eredmény" - nyilatkozta a TV2 műsorában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.