Nehéz időszakon van túl Pokorny Lia: a szép színésznő hangszálgyulladása miatt több fellépését is lemondta.

Pokorny Lia nagyon nehéz heteket élt át: hangszálgyulladása miatt csaknem elvesztette a hangját. Betegsége miatt több előadását is le kellett mondania, de szerencsére már jobban van, most a BEST magazinnak mesélt megpróbáltatásairól.

Olyan erős gyulladás alakult ki a hangszálaimban, amitől nem tudtam hosszú ideig megszabadulni. Nem fertőzés okozta a betegséget, egyszerűen túlerőltettem a hangszálaimat, és mint kiderül, ennek aztán az lett a következménye, hogy ödémák és ciszták alakultak ki rajtuk. Először úgy nézett ki, hogy műtétre is szükség lesz" – nyilatkozta a színésznő.

Pokorny Lia rettegett, hogy elmegy a hangjaFotó: M.Schmidt János – Origo

A betegsége lelkileg is nagyon megviselte, rettegett attól, hogy esetleg megnémul. Mint mondja, nem szívesen mond le előadást, mégis meg kellett tennie egészsége érdekében. Hiába erősítettek rá hangjára mikroporttal, az sem volt jó megoldás. Szerencsére egy foniáter szakember segített neki, hangképzésre járt és sokat javult a helyzet. Ma már szerencsére a munkába is visszatért.

Még nem százszázalékos az állapotom, de szerencsére már zavartalanul tudok dolgozni. Azért még minden héten megyek orvoshoz kontrollra."