Egy wellnesshétvége nem az urizálás, sokkal inkább az egészségmegőrzés és a stressz megelőzésére jótékonyan ható kikapcsolódási forma. Éppen ezért természetessé vált, hogy a férfiak számára is ugyanolyan fontos lehet egy néhány napos testi-lelki kényeztetés, mint ahogyan azt a nők esetében gondoljuk.

A kényeztetéstől a különlegességekig

Manapság az urak - korosztálytól függetlenül is - nyitottak a különféle kezelésekre. „Alapvetően a masszázstípusoknál az erőteljesebb, jól átgyúró, frissítő masszázsok jönnek szóba a férfiaknál, de különféle rituálékat is szeretnek igénybe venni. Ehhez alkalmazkodva már a kozmetikai cégek is figyelembe vették, hogy az urak kötőszöveti- és izomállománya, valamint a bőrük minősége eltér a hölgyekétől, ezért speciális alapanyagokat biztosítanak a számukra. Ilyenek például a kakaóbab vagy éppen a tengeri só tartalmú készítmények” – meséli az idén 10 éves, ötcsillagos sárvári Spirit Hotel Spa menedzsere, Torhosi Tünde.

Manapság a férfiak különféle rituálékat is szeretnek igénybe venni a wellness soránForrás: Spirit Hotel

A thai masszázs a vágyak slágere

Miközben a tapasztalatok azt mutatják, hogy a férfiak részéről az aroma-, a nyirok-, illetve a sportjellegű masszázsok a leggyakrabban választott kezelések, egyre nagyobb az érdeklődés az olyan különlegességek iránt is, mint például a keleti gyógymódokra épülő Yumeiho, ami egyfajta csontkovácsolási technika, és a gerinc kimozgatásról szól. Ez segíti a mozgásszervi, a gerinc, az ízületi- és az izombántalmak regenerálódását, miközben csillapítja a váll vagy éppen a derék fájdalmait. De természetesen a thai masszázs is kiemelkedően keresett a férfi vendégek körében. Ennek egyik különlegessége, hogy a gyógykezelés fő eleme nem a kényeztetés, hanem a különböző testrészek kiropogtatása, nyújtása, ami természetesen jót tesz az izomzatnak, a hajlékonyságnak, és csillapítja a fájdalmakat is, függetlenül attól, hogy tradicionális, gyógynövényes vagy olajos formában kérik a vendégek.

Egyre nagyobb az érdeklődés az olyan különlegességek iránt is, mint a keleti gyógymódokra épülő YumeihoForrás: Spirit Hotel

Nyitottság és ellazulás jellemzi a férfiakat

A szakember szerint az általános tapasztalat az, hogy a férfiak kevésbé feszengenek, jobban el tudják engedni magukat egy masszőr kezelésén, mint a nők. A hangsúly inkább a masszőr nemén van: egy nő általában női kezelőt választ, a férfiak pedig legtöbbször a férfi masszőr mellett voksolnak. A szakemberek szerint a férfi vendégek érdeklődőbbek, és a masszázsok alkalmával annyira el tudnak lazulni, hogy sok esetben el is alszanak egy 45 vagy 60 perces kezelés alatt.

A férfiak kevésbé feszengenek, jobban el tudják engedni magukat egy masszőr kezelésén, mint a nőkForrás: Spirit Hotel

Az igényesség és az ápoltság hozzásegítenek a sikerhez!

A masszázs pozitív hatásai közé tartozik az érintés mellett a kigyúrás, a kimozdítás, a szövetek felfrissítése, az izmok átmozgatása, a pihenés, a relaxáció. Ha pedig ezen túl különféle szaunákkal is kombinálják az élményt, garantált lesz a teljes felfrissülés. Ugyanakkor a relaxálás, az ellazulás és az egészségmegőrzés mellett az ápoltság is különösen fontos a férfiak többségének, így a hölgyekhez hasonlóan a masszázsok mellett ma már a kozmetikai kezeléseket is sokan igénybe veszik.
Bátran kijelenthetjük: ma már nem szigorúan női trend a szépségápolás, így korosztálytól függetlenül is találkozhatunk férfiakkal is a luxusszállodák vendégei között. És mivel a testi-lelki felüdülés pozitív hatással van kortól, nemtől függetlenül mindenkire, a magabiztosságból eredő siker gyakorlatilag garantált egy kiadós wellnesshétvége után.