Kern András már nem dohányzik, az alkoholról is lemondott a gyomorvérzés miatt. Nehezen éli meg az öregedést, őszintén beszélt depressziójáról.

"Kicsit rosszkedvűbb lettem. Bár a rosszkedvre való hajlam az egész életemet végigkísérte. Anyámtól örököltem a depressziómat. Egyik évben jó kedvem van, a másikban már kevésbé. A hetventől most kissé depressziós lettem, de remélem, a hetvenegytől majd örömtáncot járok" - mondta Kern Adnrás. A Star magazinnak adott interjúját a Blikk szemlézte. 

A Jászai Mari-díjas színésznek a gyomorvézés következtében le kellett mondani az alkoholról, a dohányzásról és a kávéról is. Naponta már csak egy feketét iszik, pedig korábban 4-5 is elfogyott. Antidepresszánst szed, mint mondta: nem sokat ér. 

Kern Anrás reméli, hogy a 71. születésnapján már boldogabb leszForrás: MTI/Zih Zsolt

"Azt mondták az orvosok, ha nem teszem le sürgősen az italt, a cigit és a kávét, meghalok. Bevérzett a gyomrom, megijedtem. Elhittem, amit mondtak. Szörnyű volt! Alul-felül fekete, alvadt vér jött ki belőlem, azonnal kórházba szállítottak. Tanakodtak egy kicsit, hogy vajon meghalok-e, vagy sem, végül egy hét múlva kiengedtek. Életben maradtam, most hetvenéves vagyok, élek és virulok! De maradjunk inkább annyiban, hogy élek" - mondta Kern.