Sellővé vált a súlyos gerincferdüléssel küzdő lány

Forrás: NISYNDICATION/GARYROBERTSPHOTO.COM/Worldwidefeatures / Barcroft Images -
betegség Hableány műtét sellő gerincferdülés gerinc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
75 fokos görbület volna a sussexi Rhianna Clavering gerincében. Amikor már a tüdejének épségét is veszélyeztette, az orvosok meglepő eljárást alkalmaztak. 

Rhianna Clavering olyan súlyos gerincferdüléssel küzdött, hogy már tüdejének épségét is veszélyeztette a 75 fokos görbület.

Nehéz műtéten esett át a sussexi lány Forrás: NISYNDICATION/WorldwideFeatures / Barcroft Media/Worldwidefeatures / Barcroft Images

Amikor ez kiderült, a sussexi lány orvosai meglepő eljárást alkalmaztak. Egy-egy fém rudat ültettek a gerince két oldalára, hogy így támasszák meg a lány testét. Magát a gerincet pedig úgy erősítették meg, hogy tengeri krillből készült készítményt fecskendeztek. Amikor a lány felébredt a műtét után, több mint 10 centiméterrel volt magasabb, mint előtte.

Rhianna Clavering ma már teljes életet él Forrás: NISYNDICATION/GARYROBERTSPHOTO.COM/Worldwidefeatures / Barcroft Images

A lányt a tengeri készítmény befecskendezése miatt nevezik azóta bionikus sellőnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.