Egyre elterjedtebb, hogy fogyasztásra is készülnek szépségápolási termékek. Ilyenek a különböző hajra, bőrre és körömre ható vitaminok is, valamint a mostanában nagy népszerűségnek örvendő kollagénpor. De vajon tényleg olyan hatásos, mint amilyennek mondják? Most kiderül.

A kollagénporok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, mivel az ízületek támogatását és fiatalos arcbőrt ígérnek a termékek az azt elfogyasztóknak. De vajon valóban hasznosak? Először is érdemes tisztázni, hogy mi is az a kollagén: egy nagyon fontos fehérje, amely a testünk fehérjetartalmának úgy 25-35 százalékát teszi ki. Komolyan támogatja a bőrt is, valamint csontokat, ízületeket.

A kollagénporok hatásosságáról beszélt a szakértőForrás: Dreamstime

A szakértő azonban arra figyelmezet, hogy a szervezet képes a megfelelő mennyiségű kollagén termelésére, megfelelő táplálkozás mellett! Fehérjedús étkezés szükséges hozzá, de ez nem elég: a szintézishez kell még elegendő C-vitamin és vas is, ezek nélkül nem megy végbe a folyamat.
Zoe Bingley-Pullin táplálkozási szakértő szerint a kollagénporok alkalmasak arra, hogy támogassák a szervezet természetes termelését, és azoknak is hasznos, akik kevesebb fehérjét fogyasztanak. Kúraszerű alkalmazása utazás, stressz, vagy bélrendszeri problémák, vagy diéta esetén szintén előnyös lehet. Az egészségesen táplálkozók is adhatnak ezzel egy lökést a szervezetüknek, de főként az idősebbeknek válhat hasznára ez a fogyasztási mód, mivel az ő szervezetük már kevesebb kollagént termel - írja a Harper's Bazaar,