Tudósok kiderítették, mi okozhatja a pénisz összezsugorodását

Forrás: Shutterstock -
pénisz zsugorodás Ausztrália tudósok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ausztráliában megduplázódott azoknak a fiú csecsemőknek a száma, akik nemi szerv rendellenességgel jönnek a világra. A Melbourne Egyetem két kutatója tudja, hogy mi a zsugorodással járó betegség oka.

A tudósok szerint a műanyagokban lévő kémiai anyagok jelentik a legnagyobb gondot, és ezt állatkísérletekkel is tudják igazolni - idézte a Blikk Andrew Pask professzort. Társával, Mark Greenel állítják, hogy azok a kemikáliák a legveszélyesebbek, amelyek hasonlóságot mutatnak bizonyos szexuális hormonokkal.

A két tudós folytatja a kutatást. Azt mondják rajtuk kívül nem foglalkozik ezzel senki, és egyre több fiú születik összezsugorodott pénisszel. A téma mindenkinek kellemetlen, sokszoir a szülők is eltitkolják, hogy a gyermekük érintett, és titokban vetik alá plasztikia műtétnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.