Szereted a görögdinnyét? Akkor van egy jó hírünk: fogyasztásával egészségi állapunk is javítható. Miben mutatkozik ez meg? Eláruljuk!

Hidratál

A dinnye több mint 90 százaléka víz, ezért kiváló hidratáló a nyárra. Ha alapvetően kevés folyadékot iszol, és képtelen vagy legurítani egy-két pohár vizet, akkor fogyassz minél többet belőle, így észrevétlenül is hidratálhatod magad.

Elősegíti a fogyást

Magas víztartalmának és annak a remek tulajdonságának köszönhetően, hogy meglehetősen kevés kalória van benne, a fogyókúrát is elősegítheti. Már léteznek külön dinnyekúrák, amellyel csak úgy leolvadnak rólunk a pluszkilók.

A görögdinnye nagyon egészségesForrás: Thinkstock

Vitaminbomba

A dinnye igazán egészséges, ugyanis tele van tápanyagokkal. Bőven található benne A-, B-, és C-vitamin, de gazdag káliumban, magnéziumban és likopinban is. Utóbbi csökkenti a gyulladásokat és a rák ellen is hatásos.

Szép lesz tőle a bőrünk

Az előbb említett vitaminoknak hála a dinnyétől nem csak fogyhatunk, de még a hajunk és a bőrünk is szebb lehet tőle. A C-vitamin elősegíti a kollagén termelődését, az A-vitamin pedig a bőrsejteket állítja helyre.