Sose vedd meg a fehér csíkos csirkemellet: egészségtelen

Forrás: Dreamstime -
táplálkozás egészség csirkemell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egészségtudatosan táplálkozók sokkal gyakrabban választják a csirkemellett a vörös húsok helyett, ám arra már nem mindenki figyel, hogy megfelelő minőségű kerüljön a kosarába. 

Az utóbbi öt évben 221%-al nőtt a csirkemell zsiradéktartalma - ráadásul ezek zöme egészségtelen zsírsavakból áll - ismertet egy brit tanulmányt a Ripost.

Hogy miért? A minél nagyobb haszon érdekében az ipari állattartók a csirkét egyre rövidebb idő alatt hizlalják vágóképes méretűre, ráadásul mindezt szörnyű körülmények között teszik. Az így felnevelt baromfi húsminősége pedig egyenesen rossz.

A szűkös helyen felnevelt csirkéknek esélyük sincs a mozgásra, ez pedig izomsorvadást okoz, izomszövetek helyett zsírszövet képződik a testükben. Továbbá ezekben a szövetekben rakódnak le a takarmányból származó növekedési hormonok is.

Sok esetben a csirkemelleken például szemmel is jól látható fehér csíkok jelentek meg, melyek egyet jelentenek az egészségtelen áruval.

Forrás: Dreamstime

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.