Az egészségtudatosan táplálkozók sokkal gyakrabban választják a csirkemellett a vörös húsok helyett, ám arra már nem mindenki figyel, hogy megfelelő minőségű kerüljön a kosarába. 

Az utóbbi öt évben 221%-al nőtt a csirkemell zsiradéktartalma - ráadásul ezek zöme egészségtelen zsírsavakból áll - ismertet egy brit tanulmányt a Ripost.

Hogy miért? A minél nagyobb haszon érdekében az ipari állattartók a csirkét egyre rövidebb idő alatt hizlalják vágóképes méretűre, ráadásul mindezt szörnyű körülmények között teszik. Az így felnevelt baromfi húsminősége pedig egyenesen rossz. 

A szűkös helyen felnevelt csirkéknek esélyük sincs a mozgásra, ez pedig izomsorvadást okoz, izomszövetek helyett zsírszövet képződik a testükben. Továbbá ezekben a szövetekben rakódnak le a takarmányból származó növekedési hormonok is.

Sok esetben a csirkemelleken például szemmel is jól látható fehér csíkok jelentek meg, melyek egyet jelentenek az egészségtelen áruval.

Forrás: Dreamstime