Rossz hatással van gyermeke egészségére, ha az apa kevés proteint fogyaszt

Forrás: Shutterstock -
ondó cukorbetegség apaság elhízás gyermek egészség sperma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok tanáccsal látják el az édesanyákat arra vonatkozóan, hogyan táplálkozzanak, hogy gyermekük egészséges legyen. Az édesapákra vonatkozóan azonban még nem volt ilyen kutatás. Most azonban kiderült, milyen egészségügyi gondjai lehetne az utódoknak, ha az édesapa kevés proteint fogyaszt. 

Egereken végeztek kutatást a Nottingham Egyetem kutatói arra vonatkozóan, hogy a hím egyed táplálkozása hogyan hat az utódok egészségére. Egyes hím egerek 18 százalék helyett mindössze 9 százalék proteint kaptak, így kiderült, hogy spermiumuk más minőségű, mint egészségesebb társaiknak.

Minden egér ugyanolyan egészséges nősténnyel párosodott, az utódokat 4 hónapos korukban vizsgálták, a proteinszegény apáktól születő egerek azonban kövérebbek voltak és a cukorbetegség tüneteit mutatták.

A sperma adja a gének felét Forrás: Shutterstock

"Az egerekkel végzett kutatásunk megmutatta, hogy az apa étrendje és jóléte is befolyásolja az utódok egészségét" - idézte Dr. Watkins szavait a Daily Mail.

Kevin Sinclair professzor szerint pedig fontos felismerni, hogy a spermium adja a gének felét.

Ugyanattól kapták a szerveiket: mindannyian mellrákban haltak meghttp://www.life.hu/drlife/20180913-ugyanattol-kaptak-a-szerveiket-mindannyian-mellrakban-haltak-meg.htmlÖten kapták meg egy 2007-ben elhunyt nő szerveit. Azóta négyen meghaltak közülük, egy ember vérmérgezésben és három rákban. Dr. LifeOrigoEgy modell elárulta, mitől nőttek mellei két melltartóméretethttp://www.life.hu/drlife/20180913-egy-modell-elarulta-mitol-nottek-meg-mellei-ket-melltartomeretet.htmlBrigitte Cooper modell állítja, a maca portól két méretet nőttek a mellei. Dr. LifeOrigoMegsérült Aleska lába: rá sem tud állnihttp://www.life.hu/drlife/20180913-megserult-aleska-laba-ra-sem-tud-allni.htmlAleska lába nagyon csúnyán lesérült, bár nem részletezte, hogy mi történt azt megmutatta, hogyan néz ki. Dr. LifeOrigoLeveteti másik mellét is a rákos modell, Szűcs Adriána http://www.life.hu/drlife/20180913-leveteti-masik-mellet-is-a-rakos-modell-szucs-adriana.htmlSzűcs Adriána nyíltan beszélt a rákkal folytatott küzdelméről, amiből győztesen került ki, de a műtéteknek még nincs vége: leveteti a másik mellét is. Dr. LifeOrigoÓriási szerencséje volt egy tízéves fiúnak, akinek arcát húsnyárs szúrta áthttp://www.life.hu/drlife/20180913-oriasi-szerencseje-volt-egy-tizeves-fiunak-akinek-arcat-husnyars-szurta-at.htmlA csodával határos módon semmilyen fontos szerve nem sérült meg annak a tízéves missouri fiúnak, akinek arcát egy húsnyárs szúrta át, amikor a hétvégén leesett egy fáról.Dr. LifeKiderült, komoly problémákat okozhat a szellentés visszatartásahttp://www.life.hu/drlife/20180912-kiderult-komoly-problemakat-okozhat-a-szellentes-visszatartasa.htmlA szellentés visszatartása nem egészséges: komoly problémákhoz vezethet, így jobb, ha nem tartjuk bent. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.