Ugyanattól kapták a szerveiket: mindannyian mellrákban haltak meg

Forrás: Shutterstock -
mellrák szerv rák beteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öten kapták meg egy 2007-ben elhunyt nő szerveit. Azóta négyen meghaltak közülük, egy ember vérmérgezésben és három rákban.

2007-ben egy 53 éves nő stroke következtében elhunyt. Szerveit (tüdejét, máját, veséjét és szívét) öt különböző embernek adományozták, közülük négy mára meghalt. Egyikük vérmérgezésben, a másik három pedig mellrákban hunyt el.

Szakemberek szerint 10 ezerből mindössze egy ember lesz rákos a transzplantációtól, és hogy egy donortól négyen is megbetegedjenek, még soha nem fordult elő.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

A DailyMail azt írja, elsőként egy 42 éves nőnél tapasztaltak mellrákot: a daganat a tüdejéből indult ki. Halála után az orvosok figyelmeztették a többi befogadót, hogy náluk is előfordulhat hasonló.

Hamarosan ők is elhunytak hasonló okok miatt. Kiderült, hogy még a donornál alakult ki a mellszövetben rák és innen terjed át a többi szervre, amiket eladományoztak.

Csupán egyiküknek sikerült kigyógyulnia a rákból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.