Tóth Róbert kajakosnál ritka rákos megbetegedést diagnosztizáltak, melyet Németországban kezeltek speciális eljárással. A második műtétre a család nem tudta összeszedni a pénzt, de a nyilvánosság segítségével sikerült összegyűjteni a szükséges összeget. A sportoló már itthon lábadozik, és elárulta, milyen állapotban van. 

A rákkal küzdő magyar kajakos, Tóth Róbert speciális kezelésére nagyon sokan adományoztak, így végezhették el Németországban a beavatkozást, de küzdelmének még nincs vége, habár a második beavatkozás is rendkívül sikeres volt, még hosszú út áll előtte.

Tóth Róbert az egyik kezelésenForrás: Instagram

"Több mint két hete jöttünk haza, és remek híreket kaptunk az orvosoktól. A mostani műtét előtt volt egy kontroll, hogy lássák, az előző beavatkozás mennyire volt hatásos. A leletek szerint a 18 daganat 60-70 százaléka eltűnt Robi májából, így még elszántabban vágtunk bele a mostani kezelésbe. A beavatkozás során a combján keresztül egy katétert vezettek fel a májába, így a kemo közvetlenül az ottani daganatokat pusztította el. Ez egy nagyon hatásos és újszerű kezelés, viszont pokoli fájdalmakkal jár. A műtét utáni három napon a férjemnek a legnagyobb fájdalmai voltak, amit ember átélhet. Nem bírt enni, inni, aludni, mozogni. Mindenhol és minden mozdulat egy igazi kínszenvedés volt számára. Nem tudom elmondani, milyen érzés volt három napig azt látni, hogy aki számomra a legfontosabb a világon, így szenved. Ahogy tudtam persze segítettem őt. Éjjel-nappal ott ültem mellette, fogtam a kezét és adtam neki az erőt" - mondta a Lokálnak Tóth Róbert felesége. "Kint mindent megtesznek azért, hogy meggyógyuljak. Itthon most immunterápiával folytatom, amivel reméljük, hogy a gerincemen lévő két daganat is eltűnik. Novemberben megyek kontrollra, de az orvosok nagyon bizakodóak, ahogy mi is. Most jól érzem magam, már edzeni és dolgozni is járok" - tette hozzá a kajakos.