Sokan szenvednek az erős lábszagtól, kínos, ha bárhol le kell venniük a cipőjüket. Van azonban néhány egyszerű módszer, amivel megszüntetheted a kellemetlen szagokat.

Amikor a nyári meleg időjárás végeztével áttérünk a zárt cipőre, bizony kellemetlen lehet a lábszag, amelyet a cipő levételekor érzünk. Az Express cikke szerint van néhány hatásos módszer, amellyel elűzhetjük a kellemetlen szagokat.

Számos oka lehet a büdös lábaknak, ha fertőzés vagy gombás megbetegedés okozza, először a problémát kell orvosolnunk. Ha a kezelés után sem múlik el a lábszag, akkor kell egyéb praktikákat bevetni. 

Orrfacsaró szag áradhat a cipőkbőlForrás: Thinkstock

Nem szabad például mindennap ugyanazt a cipőt hordani. Feltétlen cserélgessük őket annak érdekében, hogy ha esetleg beleizzadt a láb, megfelelően meg tudjon száradni. Ha érezzük, hogy a lábunk beleizzadt a cipőbe, zokniba, vegyük le és hagyjuk megszáradni. 

Az is hatásos lehet, ha a cipőbe teszünk ilyenkor papírtörlőt vagy újságpapírt, mely felszívja a nedvességet. Eredményes lehet az is, ha nem viselünk túl szűk cipőket, ez ugyanis szinte megfojtja a lábakat, válasszunk megfelelően szellőző darabokat. 

A higiénia is fontos, ugyanis a nem megfelelően tisztított láb is áraszthat magából szúrós szagot. Fordítsunk különös gondot a lábujjak közötti részre. Használhatunk azonban lábfürdő készítményeket, cipőillatosítót, a zoknikat pedig ajánlos minden nap cserélni és 60 fokon mosni őket. Emellett az is fontos még, hogy a zokni 100 százalék pamutból készüljenek, de remek választás az ezüst- vagy bambuszszálas zokni is.