Halált okozhat az orrtúrás

Forrás: Thinkstock -
halál orr orrtúrás tüdőgyulladás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olyan baktériumok kerülhetnek orrtúrás során a szervezetünkbe, amelyek akár tüdőgyulladást és halált is okozhatnak.

Szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy súlyos következményekkel járhat az orrtúrás. Azt ajánlják, hogy a szülők tartsák mindig tisztán gyermekeik kezeit és játékait, hogy elkerüljék a baktériumok szervezetbe jutását. Ugyanez vonatkozik az idősebb emberekre is, akik hajlamosabbak elkapni a különböző fertőzéseket.

Dr. Victoria Connor kutató elárulta, a pneumococcus okozta szövődmény, a tüdőgyulladás az egyik vezető halálok a világon.

Az idősebb korosztály és a gyengébb immunrendszerrel rendelkezők fokozott veszélynek vannak kitéve. Megvizsgáltuk a terjedését a közösségekben és arra jutottunk, minél tisztább a környezet, annál kevesebb az esély arra, hogy az emberek megfertőződjenek" – idézi a szakembert a The Sun.

Tüdőgyulladásban rengetegen halnak meg Forrás: Thinkstock

A baktériumok orrtúrással könnyedén bekerülhet a szervezetünkbe, de sokszor már az is elég, ha csak megpiszkáljuk vagy a kezünk hátsó részével megérintjük az orrunk hegyét.

Tudom, hogy nem lehetséges teljesen leszoktatni a gyereket az orrtúrásról, és néha a baktériumok jelenléte csak segít megerősíteni az immunrendszerüket, de lehetőleg mindig ügyeljünk rá, hogy tiszta legyen a kezük és a környezetük."

Ezért nem vesz részt valójában Kamilla Eugénia hercegnő esküvőjénhttp://www.life.hu/sztarok/20181011-ezert-nem-vesz-reszt-valojaban-kamilla-eugenia-hercegno-eskuvojen.htmlKamilla hercegné nem vesz részt Eugénia hercegnő esküvőjén, mert máshova ígérkezett el, de sokan ezt az indokot csak kifogásnak tartják. TV + Sztárok--Gregor Bernadett őszintén vallott válásárólhttp://www.life.hu/sztarok/20181011-gregor-bernadett-oszinten-vallott-valasarol.htmlGregor Bernadett őszintén beszélt válásáról. Mint mondja, rosszul esik neki, hogy mindenki őt hibáztatja. TV + SztárokOrigoChanning Tatum állítólag Jessie J énekesnővel randizikhttp://www.life.hu/sztarok/20181011-channing-tatum-allitolag-jessie-j-enekesnovel-randizik.htmlÚgy tűnik, Channing Tatum már nem szomorkodik válása miatt: elkezdett randizni. TV + Sztárok--Zenetanára miatt halhatott meg Gerard Depardieu fia, Guillaumehttp://www.life.hu/sztarok/20181011-zenetanara-miatt-halhatott-meg-gerard-depardieu-fia-guillaume.html10 éve tragikusan fiatalon hunyt el Gerard Depardieu fia, Guillaume. A férfi édesanyja, Elisabeth szerint halálát egyértelműen drogfüggősége okozta. TV + Sztárok--Nyári Kálmán megszólalt a józsefvárosi lövöldözésről: beismeri, hiba volt elsütni a fegyverthttp://www.life.hu/sztarok/20181011-nyari-kalman-megszolalt-a-jozsefvarosi-lovoldozesrol-hiba-volt-elsutni-a-fegyvert.htmlVerekedés tört ki két csapat között Józsefvárosban, majd lövés id dördült. Mint kiderült, a Megasztárból megismert Nyári Kálmán fia sütötte el a gázpisztolyt. A zenész most megszólalt a balhéról. TV + SztárokOrigoPirner Alma szexi táncot lejtett az Instagramon: videóhttp://www.life.hu/sztarok/20181010-pirner-alma-szexi-tancot-lejtett-az-instagramon.htmlPirner Alma idomaival nem csak férjének okoz boldogságot, hanem a követőinek is: szexi táncot lejtett Instagramon. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.