Olyan baktériumok kerülhetnek orrtúrás során a szervezetünkbe, amelyek akár tüdőgyulladást és halált is okozhatnak.

Szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy súlyos következményekkel járhat az orrtúrás. Azt ajánlják, hogy a szülők tartsák mindig tisztán gyermekeik kezeit és játékait, hogy elkerüljék a baktériumok szervezetbe jutását. Ugyanez vonatkozik az idősebb emberekre is, akik hajlamosabbak elkapni a különböző fertőzéseket.

Dr. Victoria Connor kutató elárulta, a pneumococcus okozta szövődmény, a tüdőgyulladás az egyik vezető halálok a világon.

Az idősebb korosztály és a gyengébb immunrendszerrel rendelkezők fokozott veszélynek vannak kitéve. Megvizsgáltuk a terjedését a közösségekben és arra jutottunk, minél tisztább a környezet, annál kevesebb az esély arra, hogy az emberek megfertőződjenek" – idézi a szakembert a The Sun.

Tüdőgyulladásban rengetegen halnak megForrás: Thinkstock

A baktériumok orrtúrással könnyedén bekerülhet a szervezetünkbe, de sokszor már az is elég, ha csak megpiszkáljuk vagy a kezünk hátsó részével megérintjük az orrunk hegyét.

Tudom, hogy nem lehetséges teljesen leszoktatni a gyereket az orrtúrásról, és néha a baktériumok jelenléte csak segít megerősíteni az immunrendszerüket, de lehetőleg mindig ügyeljünk rá, hogy tiszta legyen a kezük és a környezetük."