Ismerd meg az alma jótékony hatásait

Forrás: Shutterstock -
immunrendszer alma koleszterinszint gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem véletlenül az alma az egyik legnépszerűbb gyümölcsünk, fogyasztásának számtalan jótékony hatása van. Nézzük, melyek ezek!

Az alma igazi vitaminbomba, található benne többek között A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, E-, K-, J- és C-vitamin, emellett olyan ásványi anyagokban is gazdag, mint például a kalcium, a nátrium, a vas, a réz, a magnézium, a kén, a kálium, a foszfor, a cink, a fluor és a mangán.

A Bors azt írja, az alma remek választás lehet a hűvösebb időszakban, hiszen erősíti az immunrendszerünket, és véd a különböző baktériumoktól. Csökkenti a koleszterinszintet, valamint a gyulladások és a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Az alma nagyon egészséges Forrás: Shutterstock

Javítja az emésztést, tisztítja a beleket, a májat és az epét, emellett a csontokat is erősíti, véd a csontritkulástól.

További jótékony hatása, hogy a legtöbb gyümölcstől eltérően nem rongálja a fogzománcot, sokkal inkább támogatja a benne lévő fluornak köszönhetően. Ugyanakkor érdemes utána azért meginni egy pohár vizet is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.